Is social-media-moeheid de nieuwe hype?

'Mensen zijn het openlijk communiceren zat'

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De eerste vorm van digitaal communiceren was e-mail. Sommigen zullen zeggen dat dit de eerste vorm van social media was. Het opmerkelijke van het e-mailplatform is dat deze alle andere social media platformen lijkt te overleven. Al een hele lange tijd zijn we op veel social media platformen met elkaar aan het communiceren. Maar op elk platform lijkt een maximum leeftijd te ontstaan. Zo snel als social media platformen lijken te komen, vertrekken ze ook weer.

Een goed voorbeeld hiervan is Hyves. Op het hoogste punt had Hyves 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Maar nadat vele mensen waren overgestapt op Facebook liep dit aantal sterk naar beneden en uiteindelijk is Hyves, zoals we het kenden, offline gegaan. Eén van de redenen van de switch van Hyves naar Facebook kwam door de jeugd. Omdat Hyves steeds meer gebruikt werd door ouderen zochten zijn een andere plek om te communiceren. Daarnaast was men de manier van communiceren beu en ging men opzoek naar een volwassener en serieuzer platform.

Ook bij Facebook ziet men een stabilisatie, en in een aantal landen zelfs een afname, in gebruik. Dat betekent dat ook Facebook op de terugweg is. Maar waar je zou denken dat men op zoek gaat naar alternatieven, lijkt het erop dat dit nu niet gebeurd.

In 2013 dachten we allemaal dat Google+ het alternatief van Facebook ging worden. Helaas is het Google niet gelukt, ondanks de integratie met andere applicaties van Google, om naast Facebook te komen. Google+ lijkt ook in een neerwaartse spiraal terecht gekomen te zijn. De topman (Vic Gundotra) is opgestapt en er zijn geruchten dat Google de focus van Google+ af gaat halen.

Daarom denk ik dat er een Social Media moeheid gaat ontstaan. Mensen zijn het openlijk communiceren zat en kunnen de tijd en energie die ervoor nodig is niet meer opbrengen. Ik ben heel erg benieuwd hoe andere hier over denken en wat jullie mening hierover is.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie