VrijMiBlog #42: de wekelijkse social media update

Creatief digitaal bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week hebben wij het over Facebook, Facebook, en Whatsapp. En: wat (niet) te doen als je je telefoon kwijt bent.

Sportieve zet van Facebook!
Alle sportfanaten opgelet! Facebook komt met een nieuwe functie. Het is straks niet meer nodig om allerlei andere apps te handhaven om al het grote sportnieuws te volgen. Volg alle scores, statistieken en ander op Facebook! Natuurlijk houdt Facebook rekening met alle opgekropte emoties die vrijkomen bij het volgen van sportwedstrijden. Daarom is er ook ruimte voor discussie. Zoals we van Facebook gewend zijn, gaat eerst Amerika er met goud vandoor. American football-wedstrijden zullen het startschot geven van deze nieuwe functie. Maar niet getreurd, Facebook belooft snel ook andere sporten te ondersteunen, zoals basketbal en voetbal. Facebook lijkt hiermee de competitie aan te gaan met Twitter, die al langere tijd live-evenementen bespreekt. Wie deze match gaat uitspelen, dat is nog niet bekend!

Facebook pakt haatzaaing aan
Naast een aardse bezigheid als sport, legt Facebook zich ook toe op grotere wereldproblemen. Zoals racisme. gaat hier een stokje voor steken, door racisme en extremisme op het platform groots aan te pakken. Mark Zuckerberg legt een kleine miljoen euro in om samen met Europese initiatieven de strijd aan te gaan op het internet. Reacties met een racistisch of extremistisch tintje worden nu wel al verwijderd, maar dit zou allemaal te lang duren.

Niet alleen Facebook doet iets aan haatzaaierij op het internet. Ook Nederlandse gebruikers van Facebook zijn helemaal klaar met alle haatopmerkingen. Vooral reacties op posts van vluchtelingen roepen negatieve reacties op. Er komen steeds meer op Facebook waar gestreefd wordt naar een Nederland zonder haat en leugens. Wij staan natuurlijk achter deze grote aanpak en zijn benieuwd of Facebook en Nederland de online wereld weer een beetje vredelievender kan maken. Peace! 

Foutje, bedankt!
Het zou je maar gebeuren. Je bent je telefoon kwijt! En nu? Gelukkig bezitten de meeste telefoons over de app: vind mijn telefoon. Helaas werkt deze app niet altijd. Zo kreeg een afgelopen maand veel mensen op de stoep met allemaal verschillende emoties! Niet zo gek als je door de app naar het desbetreffende huis wordt verwezen. Drie huisdoorzoekingen verder en nog steeds geen spoor van gestolen telefoons. Dit is wel een huil emoji waard! Probeer bij het aanbellen van het traceeradres dus nog een keer goed adem te halen, want voor je het weet beschuldig je de verkeerde buurman! Hoe deze fout heeft kunnen plaatsvinden is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk ziet het stel nu dollarteken$ in hun ogen, maar telecombedrijven en de overheid vinden het in ieder geval niet hun verantwoordelijkheid. Wij zeggen: top geregeld!

Whatsapp voor nop
Ben jij zo’n pechvogel die moest betalen voor Facebook? Dan heeft Blue Monday jou goed nieuws gebracht: is namelijk vanaf nu voor iedereen gratis! Als jij Guus Geluk bent zou het kunnen dat je denkt: huh? Betalen voor Whatsapp?! Ja, sommige klanten moesten jaarlijks €0,89 per jaar betalen om gebruik te maken van het abonnement. Weer anderen kregen onregelmatig de vraag om voor het abonnement te betalen. Dat dit een bijzondere zaak is heeft ook Whatsapp gesnopen. Vanaf deze week is de app voor iedereen gratis! Whatsapp is druk bezig om een nieuwe manier van inkomsten te genereren. Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer en hoe ze dit gaan doen.

Zorg ervoor dat je telefoon niet in de handen van een vreemde komt dit weekend! Post eens een keer een bericht op Facebook als de trein wél op tijd is, want het zijn de kleine dingen die de online wereld weer een beetje mooier maken! Een fijn weekend gewenst allemaal!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creatief digitaal bureau met een voorliefde voor social media. In onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ creëren wij creatieve concepten, relevante content, digitale activaties en impactvolle (media)campagnes. 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Renush
Now you can set ringtone By this online help page of windows 10 mobile caused earlier you don't <a href="http://changeringtoneinwindows10mobile.com">how to change ringtone in windows 10 mobile</a> managed your ringtone in profiles.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie