Premium

51 Nederlandse winnaars bij Lovie Awards

72andSunny, Fonk, Vice Media, N=5 en Mediamonks bekroond met goud. Fairphone krijgt onderscheiding als ‘emerging entrepreneurs’.

Bureau van het jaar is Cheil Duitsland. In de race voor deze titel waren DigitasLBI London, FCINQ, Forsman & Bodenfors, Mediamonks en 72andSunnyAmsterdam. Annie Lennox is uitgeroepen tot Lovie Person of the Year vanwege haar werk voor Oxfam, Amnesty International, Comic Relief, Greenpeace en 46664.

De Lovies zijn een bekroning voor topkwaliteit online werk van Europese bodem en worden ook wel de Oscars van het Europese web genoemd.  Ze zijn het jongere zusje van de Webby Awards, die eveneens onderdeel uitmaken van de ‘International Academy of Digital Arts and Sciences’, waarbij prijzen worden toegekend aan inzendingen uit de hele wereld.

Prijzenoogst per categorie

 

Websites

De meeste winnaars zijn te vinden in de categorie Websites. Grote winnaar is ViceMedia dat goud wint met muziekplatform Noisey, en zilver met Vice.com. Tam Tam komt met drie Lovie Awards eveneens uitstekend voor de dag. Het bureau wint zilver met de nieuwe website van fietsenfabrikant Union; en brons met BPD en het in opdracht van BNP Paribas voor North Sea Jazz gebouwde platform 21Dimes.

Andere zilveren winnaars in deze categorie zijn Mindshakes, DPDK (Oasen èn Russel & Co), Deezer en Sanoma / SBS (Ouders van Nu). De laatste wint tevens brons met VT Wonen. Het satirisch online nieuwsmagazine De Speld wint één keer brons én een &;People’s Lovie&; (in de categorie &;Best Writing&;). Ook brons is er voor Lukkien (Nutricia voor jou), Steam () en Born05 (KLM iFly).

Totaal: 16

Mobile & applications

In de categorie ‘Mobile & applications&; doet Fonk goede zaken. Het bureau wint twee keer goud met de voor stichting Down Syndroom ontwikkelde app Kleine stapjes. Mediamonks wint eveneens goud met TummyFish.

Daarnaast is er dubbel zilver voor Toca Boca met de apps Toca Dance en Toca Blocs. Andere zilveren winnaars zijn Resoluut en Soda Studio (Cheaptickets.nl), INDG (Yamaha, My Garage), Q42 (Earcatch), DDB & Tribal en Glasnost (Vodafone Smartjacket) en Deliveroo.

Brons is er voor Mindshakes, DPDK (Russel & Co), This Page Amsterdam, Karen van de Kraats en Noodlewerk (Tworlds, Two Worlds), E-sites (Trivoly), Greenberry (Cliniclowns), E-sites (Trivoly en Abel (coding&coding).

Totaal: 19

Internet video

N=5 is succesvol in de categorie internet video. Het bureau wint goud met KPN Pridestream.

DDB & Tribal is goed voor twee keer zilver met Look Beyond Borders. Glasnost wint zilver met de Budget Maid campagne, die het samen met Tape ontwikkelde voor Hivos, terwijl 72andSunny een zilveren Lovie mee naar huis mag nemen voor &;Unpacking Samsung&;.

Het laatste bureau mag bovendien twee bronzen Lovies in de koffer steken, voor ‘If Carlsberg did La Révolution…’ en Samsung Youth Olympic Games.

Totaal: 7

Online advertising

Goud in deze categorie gaat naar Mediamonks voor de campagne ‘Interactive Punching Bag’ en naar 72andSunny voor de Lightsaber Escape campagne.

De laatste is bovendien goed voor twee keer zilver. Dit dankzij bekroningen voor de campagnes Find Your Magic en Year in search 2015 (viral advertising).

Totaal: 4

Social

Geen Nederlands goud, wel twee keer zilver, respectievelijk voor N=5 (KPN Pridestream) en Code Code d’Azur (KLM Flightfunding).

Havas Boondoggle Amsterdam valt ten slotte in de prijzen met brons voor de actie ‘’ Win a place to work’.

Totaal: 3

Fairphone

De Nederlandse fabrikant van duurzame smartphones Fairphone krijgt een &;Special Achievement toegekend als ‘emerging entrepreneurs’. Fairphone heeft ‘s werelds eerste ethische, modulaire smartphone gemaakt

De zesde Annual Lovie Awards worden 27 October uitgereikt bij het British Film Institute Southbank in Londen. Hierbij zullen ook de Special Achievement Honourees aanwezig zijn, onder wie Annie Lennox, Yann LeCun, Romain Gavras, Süddeutsche Zeitung en Fairphone.

Een volledig overzicht van de prijswinnaars .

NB: in het prijzenoverzicht hierboven zijn alleen de jury Lovies. De Peoples Lovies zijn te vinden op de website van Lovie Awards

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie