Arjan Paans leidt Metro

Paans krijgt per direct de leiding.

Zijn belangrijkste opdracht bij Metro (print en online) wordt om de ingezette innovatie 'te versnellen en het aanbod op alle platforms nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van met name de millennial'. 

Paans is nu nog hoofdredacteur van de regionale nieuwsmerken van TMG. Onder zijn hoofdredacteurschap werden de regionale merken digitaal verder uitgebouwd. 

HMC-discussie
Vanuit de redactie ontstond afgelopen jaar discussie over de in 2016 door de HMC-directie aangekondigde reorganisatieplannen en Paans moest vertrekken. Eind vorig jaar werd bekend dat een kwart fte op de redactie moest vertrekken.

TMG wil Paans graag behouden voor het bedrijf. Door deze stap opzij te zetten, hoopt Paans dat het proces bij de regionale merken 'weer vlot getrokken kan worden'.

Commissie
Over de beoogde nieuwe werkwijze bij HMC en de hiermee samenhangende organisatieaanpassingen zijn de verkennende gesprekken afgerond, meldt TMG. Er moet op korte termijn een commissie worden geformeerd waarin naast een onafhankelijke bemiddelaar ook de redactie ruim vertegenwoordigd is.

Vanuit deze commissie wil men zoeken naar een manier om besparingen op de regionale redacties te realiseren.

Paans’ taken bij HMC worden na zijn overstap voorlopig waargenomen door de adjunct-hoofdredacteuren Hugo Schneider en Gerben van ’t Hek.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie