Artis doet al zijn dieren in de verkoop (in houten blokken)

Christian Borstlap van Part of a Bigger Plan ontwerpt 'Allemaal Artis'.

Dieren zijn gigantisch of minuscuul, hebben een slurf, acht ogen of enorme paarse billen. Dat inspireerde Part of a Bigger Plan om een product te ontwikkelen waarmee je alle dieren kan bouwen. Een doosje met 40 duurzame houten blokken met de naam &;Allemaal Artis&;. Alle Artis-dieren kunnen nu mee naar huis.

&;Allemaal Artis&; is ook het thema van de zomercampagne: het benadrukt de variëteit van al het leven in Artis. Part of a bigger plan tekende voor concept,  productontwikkeling, design, outdoor, print, webdesign, een film en merchandising. Tegelijkertijd ontwikkelde PoaBP een nieuwe huisstijl voor Artis.

Allemaal Artis
&;Allemaal Artis&; is vooralsnog in de Artis-winkel te koop en kost 22,50. In elk doosje is een boekje bijgesloten met meer dan 120 voorbeelden. Met 1 set blokken kan je 1 of 2 dieren tegelijk maken. Daarnaast is er een merchandisinglijn voor &;Allemaal Artis&; ontworpen met onder andere servies, kleding, tassen en posters. 

Christian Borstlap: &;Het laat je beter naar de dieren kijken, wat karakteriseert een beest nu precies? Waardoor is ie anders dan een ander? Soms ligt dat voor de hand, maar soms ook helemaal niet. Het is als woorden die je ook kan lezen zonder klinkers. Een paar hints zijn genoeg om iets te maken tot wat het is. Je moet op zoek naar die essentie.&;

Voor de muziek van de film werd met Mocky samengewerkt, een uit Los Angeles afkomstige muzikant en producer die - toevallig - zijn carrière begon met optredens in dierentuinen. Hij werkt nu samen met onder meer Mary J. Blige, Jill Scott en Jamie Lidell.

Borstlap werkt al 12 jaar voor Artis en bedacht eerder met David Snellenberg Artis de Partis.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie