Artis organiseert Microlympics: racen met roeipootkreefjes en rondwormen

Dawn en Artis-Micropia presenteren Spelen voor microben

Wist je dat microben alle menselijke records zouden verbreken als ze meededen aan de Olympische Spelen? Dit vertellen Artis en bureau in een nieuwe campagne.

In drie video’s zie je de ‘Microlympics’: de Olympische Spelen voor microben. Met deze actie willen zij aandacht genereren voor het " target="_blank">museum Artis-Micropia.

Roeipootkreeftje in de race

Tijdens de ‘Microlympics’ vergelijken de partijen de bijzondere vermogens van microben met Olympische sporten. Zo roeit het roeipootkreeftje twaalf keer zijn lichaamslengte per seconde en stoot de poepschimmel zijn sporen weg met wel 90 km/u.

Rondwormen en Ranomi Kromowidjojo

Als de rondworm even groot zou zijn als Ranomi Kromowidjojo (en dus niet 840 micrometer maar 1.78 meter), zou hij de 50 meter vrije slag afleggen in 19,23 seconden (het record van Ranomi staat op 23,24 seconden).

In het museum

De Microlympics zijn van 5 augustus t/m half september te zien in Artis-Micropia. In het museum worden records van diverse ‘atletische’ microben onder de loep genomen. Twee keer per dag kun je aanschuiven bij De laborant vertelt, en kom je alles te weten over de microben van de microwereld.

Credits
Concept & creatie: Dawn
Productie: Dawn
Motion + design: Make ‘em Say - Max van Gorkum
Geluidsstudio: Soundcircus
PR: Hagens PR 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie