Bavaria komt met glutenvrij bier

De brouwer zegt met deze innovatie in het pilssegment in te spelen op lifestyletrends.

Bavaria op donderdag . Het familiebedrijf uit Lieshout is de eerste grote Nederlandse brouwer die een glutenvrij pilsener bier op de markt brengt.

Groeiende vraag
Bavaria zegt in een toelichting: &;Met de glutenvrije variant kunnen consumenten met coeliakie (glutenintolerantie) en consumenten die bewust voor glutenvrije voeding kiezen nu ook genieten van een verfrissend Bavaria bier. We spelen hiermee in op de huidige lifestyletrend en de groeiende vraag naar glutenvrije producten.&; Bavaria zegt dat één op de 100 mensen coeliakie heeft. &;Voor hen is het zeer belangrijk dat er veilige glutenvrije producten te koop zijn.&

Certificaat
Het glutenvrije bier is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de brouwers van Bavaria en de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Bavaria heeft een geldig certificaat voor de productie van glutenvrij bier en Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij heeft dan ook recht op het gebruik van het officiële glutenvrij-logo van de NCV. De innovatie-experts hebben ervoor gezorgd dat de gluten afkomstig van gerstemout in het bier is gereduceerd om zo een echt smaakvol glutenvrij bier te brouwen. Het is een helder lichtblond pils, volmout, puur natuur en bevat niets dan natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop. De smaak kenmerkt zich door een frisse en fruitige smaak, subtiele hoppige tonen, een lichte bitter in de afdronk. Het glutenvrije bier is vanaf november verkrijgbaar bij Albert Heijn. 

Blij
De NCV zegt blij te zijn dat er met het glutenvrij bier van Bavaria weer een nieuw product op de markt is voor mensen die kiezen voor glutenvrije voeding. Het bier van Bavaria heeft van de NCV een licentie voor gebruik van het officiële glutenvrij logo toegekend gekregen.

 

Beschikbaarheid en verkoopadviesprijs 
Bavaria Premium Pilsener Glutenvrij wordt aangeboden als 3-pack in het bierschap van de Albert Heijn en heeft een verkoopadviesprijs van €3,49.

 

De brouwers die op dit moment al glutenvrij bier op de Nederlandse markt brengen:
Brasserie Artésienne
Brasserie de Brunehaut
Brasserie de Silenrieux
Brasserie St. Feuillien
Brouwerij Slaapmutske
BrewDog
Caulier Sugar Free
Cervezas Ambar
Daas
Damm
die Weisse
Jopen
Leireken Bier
Liberum Glutenvrij Speciaalbier
Mikkeller ApS
Mongozo
Neumarkter Lammsbräu
Pionier Glutenfrei
Schnitzer Bräu
To-Ol
Bron: www.bierglutenvrij.nl

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie