Campagne voeren met olifant uit 3D-printer

World Animal Protection vraagt aandacht voor het trieste lot van olifanten door een levensgrote olifant uit de 3D-printer te laten komen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vandaag is het Wereld Olifantendag. World Animal Protection (voorheen WSPA) roept daarom heel Nederland op om zich uit te spreken tegen het triestelot van olifanten in de toeristenindustrie en te beloven om op vakantie nooit meer op een olifant te zullen rijden. Voor elke belofte wordt met een 3D-printer een stukje geprint voor wat uiteindelijk een levensgrote olifant op Schiphol moet worden: de eerste 3D-geprinte petitie ooit. 

Speciaal voor de campagne &;stap van de olifant af&; zijn vijf Ultimaker 3D-printers gekoppeld om kolommen te kunnen printen van meer dan 2,5 meter. Hierdoor kan de enorme olifant in zeer korte tijd geprint worden.  Tijdens het printen worden de namen van alle deelnemers in een speciaal lettertype, het Elephont, op de olifant geprint. Door dit font zien de namen eruit als olifantenhuid.

De door FHV BBDO ontwikkelde campagne kwam tot stand in samenwerking met Ultimaker, Minivegas en 3D-designer Joris van Tubergen.  Meedoen kan op

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie