De Persgroep doet bod op eigenaar Wegener-kranten

De Persgroep heeft een overnamebod gedaan op het Britse mediaconcern Mecom, de eigenaar van Wegener en Media Groep Limburg.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat werd vanmorgen bekend. dat De Persgroep opnieuw een overname van de Wegener-kranten zou bekijken. 

De Persgroep heeft in totaal 196 miljoen pond (245 miljoen euro) over voor Mecom. Het bestuur van dat bedrijf heeft al overeenstemming bereikt met De Persgroep over de voorwaarden voor het bod. Inmiddels heeft het Belgische bedrijf ook al ruim 44 procent van de uitstaande aandelen Mecom toegezegd gekregen.

Mecom geeft via Wegener en Media Groep Limburg vooral regionele kranten uit.  Het concern is verder eigenaar van twee Deense kranten.

Volgens Persgroep-topman Christian Van Thillo is de overname noodzakelijk om kranten om te kunnen vormen tot winstgevende multimedia-merken. Mecom gaf aan dat de voorgestelde transactie een goede uitkomst van de strategische heroriëntatie die de afgelopen 2 jaar is uitgevoerd.

Uit documenten die maandag zijn gepubliceerd bleek volgens het ANP dat De Persgroep Mecom vorige maand in eerste instantie benaderde met het voorstel om Wegener voor circa 220 miljoen euro over te nemen. De Britten konden leven met die prijs, maar vreesden dat er na de verkoop van Wegener een te klein bedrijf zou overblijven. Daarop werd gezocht naar een mogelijkheid om De Persgroep het hele bedrijf over te laten nemen.

Het Britse bedrijf bereikte eerder dit jaar overeenstemming met de Belgische uitgever Concentra over de overname van die uitgever van dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad. De Persgroep gaf maandag aan bereid te zijn die overname onder de huidige voorwaarden te steunen.

Mecom probeerde vorig jaar al de Wegenerkranten aan De Persgroep te verkopen, maar men kwam er toen niet uit omdat het bod te laag zou zijn. 

De Britten werden in 2007 eigenaar van Wegener en dat was niet bepaald een succes. Mecom saneert al jaren biJ Wegener en dat proces is nog altijd in volle gang. Het concern zag zijn omzet vorig jaar dalen tot 808 miljoen euro vanwege de aanhoudende krimp van de inkomsten uit advertenties.

Bod op NRC Media
Een bod op NRC Media lijkt daarmee van de baan, omdat De Persgroep niet op beide mediabedrijven kan bieden. De macht op de dagbladenmarkt wordt daarmee te groot. Vorige week werd al bekend dat De Persgroep als het gaat om NRC Media.

.
 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie