Deense dochter JCDecaux verandert billboards in virtuele winkels

Consumenten kunnen op straat producten kopen door het scannen van tags.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

, de Deense dochter van JCDecaux, gaat hiervoor gebruik maken van het PowaTag platform van het het Londense De samenwerking houdt in dat consumenten 24 uur per dag producten kunnen aanschaffen met hun smartphone door de tags op duizenden billboards, bushokjes en ander straatmeubilair van JCDecaux te scannen.

PowaTag is een zogeheten omni-channel oplossing die shoppers de mogelijkheid geeft om aankopen te voltooien via verschillende triggers, zoals drukwerk, Bluetooth beacons, audiofeeds (geluid) en social media. Consumenten kunnen een product rechtstreeks vanaf elke advertentievorm aanschaffen met hun smartphone. Verkopen zijn binnen enkele seconden voltooid dankzij vooraf ingevulde betaal- en adresgegevens.

De aankondiging van de samenwerking met JCDecaux volgt kort op de bekendmaking van een partnership van Powa met Danske bank, dat PowaTag inzet via MobilePay, de leidende bankieren app die in gebruik is bij meer dan 2 miljoen Denen.

AFA JCDecaux beschikt over 48 procent marktaandeel in Denemarken en gaat PowaTag inzetten in twintig grote steden, onder meer Kopenhagen, Aarhus, Aalborg, Odense en Vejle. Denemarken is het eerste land waar JCDecaux de nieuwe techniek gaat inzetten. Maar het is de bedoeling dat meer landen dit voorbeeld volgen.

Casper Claudius Gregersen, Commercial Director van AFA JCDecaux: &;PowaTag is de perfecte oplossing om onze advertenties naar het volgende niveau te tillen. Het verandert ze van aandachttrekkers naar &;points of action.&
 
Dan Wagner, oprichter en ceo van Powa Technologies: &;Mobiele technologie staat meer en meer in het middelpunt van het leven van mensen. Nergens zie je dat meer dan in Scandinavië. Het hoge smartphone gebruik en de beweging in de richting van een cashless society maakt het de perfecte omgeving om te laten zien wat PowaTag kan.&;
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie