Dichtbij stopt deels, 40 arbeidsplaatsen verdwijnen

Holland Media Combinatie (HMC) deelde dat vanmorgen mee aan het personeel.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

HMC, onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG) staakt de activiteiten van Dichtbij.nl in haar kerngebied, Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid Holland. In Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij wel verder.

Aanleiding voor deze ingreep is de strategische keuze van Holland Media Combinatie om, samen met TMG, nieuwe hyperlokale initiatieven te ontplooien onder sterke hoofdmerken. Daarnaast dragen de resultaten van Dichtbij onvoldoende bij aan de winst. In totaal verdwijnen circa 40 arbeidsplaatsen, verwacht HMC. De managers kregen vanmorgen het nieuws als eerste te horen van de directie en momenteel de rest van het personeel.

&;Achtergrond voor deze aanscherping is dat Dichtbij als geheel al een aantal jaren een negatieve bijdrage levert aan het resultaat en binnen het bestaande verdienmodel van Dichtbij geen mogelijkheid gezien wordt voor verbetering van het resultaat&;, zo deelt de directie mee. De regionale uitgever wil &;sterke en journalistieke (hyperlokale) content&; publiceren op de sites en apps van onder andere eigen titels als het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

Uitvoering
Dichtbij gaat door in Noord-Brabant, Haaglanden en Drechtsteden. De uitvoering van het voorgenomen besluit bestaat in grote lijnen uit drie onderdelen:

1.     De activiteiten van Dichtbij in Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden, die een positief rendement laten zien, worden samengevoegd in één vestiging in Eindhoven.
2.     Binnen het kerngebied van Holland Media Combinatie, dat wil zeggen rondom Alkmaar,  Haarlem, Leiden, het Gooi, Amsterdam & Amstelveen en Almere, worden alle activiteiten van Dichtbij in het eerste kwartaal van 2016 gestaakt.
3.     In Rotterdam en Utrecht worden de Dichtbij-activiteiten gestopt. Aan een nieuw hyperlokaal initiatief voor deze regio’s wordt gewerkt.

Sociaal plan
Medewerkers die boventallig worden, vallen onder het sociaal plan van TMG dat gericht is op begeleiding van werk naar werk.  Het vandaag aangekondigde voorgenomen besluit is aan de ondermeningsraad voorgelegd.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie