Premium

Dit zijn de beste reclameregietalenten, nummers 10 t/m 6

Adformatie stelde een top 10 samen van de beste reclameregisseurs en een top 10 van de beste regietalenten. Vandaag de talenten 10-6.

Nils Adriaans vroeg een aantal kenners (onder wie Erik Verheijen, Sybrig Andringa, Ralph de Haan en enkele anderen die liever anoniem wilden blijven) hem te helpen om een top 10 van reclameregisseurs samen te stellen.

Behalve dat dit een ‘gewogen’ top 10 opleverde, kwamen er ook steevast filmtalenten ter sprake – talent is immers sexy. Vandaar dat we ook top 10 reclameregietalenten hebben gemaakt.Vandaag de talenten nummer 10-6, morgen de nummers 5 t/m 1. Waarna we woensdag nummer 10-6 van de ‘kanonnen’ bekendmaken, en donderdag de nummers 5-1. En vrijdag, tot slot, publiceren we een interview met de winnaar.

10 Kay Lindhout (1989)

Opgeleid als socioloog, volgde Kay Lindhout uiteindelijk zijn hart en wilde hij ‘gewoon films maken’. Als autodidactische filmmaker verkent Lindhout zijn creatieve grenzen bij CZAR jr. ‘Kay’s werk kan het beste omschreven worden als een persoonlijke visie op het leven en zijn wonderen aan de ene kant, maar stilistisch en conceptueel aan de andere kant. Daar komt toch de sociologie nog om de hoek kijken’, grapt Czar.



9 Basha de Bruijn (1990)

Basha de Bruijn maakt volgens haar productiemaatschappij Wefilm onconventionele films met een elegante twist. Ze begon haar carrière bij BNN en Linda.magazine, waar ze zichzelf het vak van regie eigen maakte en videoclips voor onder andere Carice van Houten en Janne Schra regisseerde. Recent maakte ze de videoclip voor Appelsap en eind afgelopen jaar een ontroerende film over Alzheimer.



8 Bear Damen (1986)

Bear Damen verkent volgens zijn productiemaatschappij Czar jr. het onderbewuste van de geest. ‘Terwijl hij altijd op zoek is naar een bepaalde hallucinerende, hypnotiserende basis-laag aan de oppervlakte van een film, manifesteren de ander lagen van zijn vertellingen zich juist een stuk dieper. Hierdoor weet Bear een eeuwigdurende indruk achter te laten bij de kijker.’



7 Lisette Donkersloot (1992)

Lisette Donkersloot heeft een uitgesproken eigen stijl: uitdagend, met veel aandacht voor detail. ‘Het moet stijlvol zijn met een sausje van sensualiteit en seksualiteit. Het liefst met een tikje surrealisme erdoorheen’, aldus Donkersloot, die samenwerkte met een aantal internationaal bekende Nederlandse artiesten zoals Mr. Probz, Afrojack en Yellow Claw. Sinds dit jaar wordt ze vertegenwoordigd door hazazaH.



6 Emmanuel Adjei (1988)

Emmanuel Adjei studeerde aan de HKU in Utrecht, gevolgd door de filmschool in België. Daar werkte hij aan video-installaties en fotografie voordat hij zich op filmregie stortte. ‘Bewust van vorm en context is Emmanuel in staat om kleine drama’s te transformeren tot visuele gedichten. Zijn eerlijkheid combineert hij met een vleugje mysterie, middels sound effects die de perceptie van de omgeving een extra emotionele lading geven’, aldus zijn productiemaatschappij Halal. Zijn korte film Porcelain https://vimeo.com/154396074 was geselecteerd voor het Cannes Film Festival 2016.

 


 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie