Facebook voegt video toe aan desktop app advertenties

Met deze nieuwe advertenties kunnen spelontwikkelaars en marketeers ervoor zorgen dat meer mensen hun desktopspel installeren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het spelen van games is een van de belangrijkste activiteiten van gebruikers op Facebook. In het afgelopen jaar kwamen er meer dan 130.000 nieuwe desktop en mobiele games uit die gekoppeld zijn aan Facebook. 

Om in dit enorme aanbod op te vallen, biedt Facebook vanaf vandaag de mogelijkheid aan om video te gebruiken in . Vorig jaar introduceerde Facebook al de mogelijkheid om video te gebruiken in mobiele app-installatie advertenties.

De desktop video-advertentie heeft vergelijkbare functies als de mobiele app advertenties. Dit kan de video automatisch worden afgepeeld in Nieuwsoverzicht, is er een call-to-action actieknop  in de video pop-up voor advertenties (aan de rechterzijde van de pagina ) en hebben alle video&;s een eindkaart als de video is afgelopen is (met opties om de video opnieuw te spelen of het spel te installeren).

Video is volgens Facebook bij uitstek het format om games tot leven te brengen. Momenteel test Facebook deze advertenties met een selecte groep partners. De advertentie zal binnenkort breed beschikbaar zijn. 
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie