Feedie: foodporn voor het goede doel

MediaMonks en Tribal DDB NY realiseren eerste 'filantropische foodie app' Feedie die vanavond gelanceerd wordt.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanaf vandaag kunnen Nederlandse &;foodies&; letterlijk eten delen door er een foto van te maken. Wie via de gratis app een foto maakt en deze deelt via zijn of haar eigen sociale media, voorziet in een échte maaltijd voor achtergestelde kinderen in Zuid-Afrika. De app is gerealiseerd door en  op initiatief van .

Het maken van een foto kost de app-gebruiker zelf geen geld. De voedseldonaties worden mogelijk gemaakt door de deelnemende restaurants. Voor elke foto die hun gasten delen met de Feedie-app, doen de restaurants een donatie ter waarde van een maaltijd aan The Lunchbox Fund, een non-profitorganisatie die zich inzet voor schoolgaande kinderen in Zuid-Afrika. Sinds de lancering in zijn er via Feedie al meer dan 12 miljoen maaltijden gedoneerd.

Organische verspreiding

Feedie en de eerste participerende restaurants worden vanavond gepresenteerd aan de Nederlandse pers tijdens een groot lanceringsdiner. Om maximaal bereik te genereren worden de 150 meest invloedrijke mensen (in de mode, film, literatuur, media, horeca, culinair, bloggers, pers) in Nederland gevraagd om te komen eten in Jamie Oliver&;s restaurant . De avond wordt gehost door ex-model en oprichter van The Lunchbox Fund, Topaz Page-Green.

Victor Knaap, ceo van MediaMonks, zegt: &;We zijn ontzettend enthousiast om dit idee eindelijk in Amsterdam te lanceren, een stad met een rijke culinaire cultuur. Met het lanceringsdiner willen we zoveel mogelijk aandacht genereren voor Feedie. Het is de bedoeling dat mensen elkaar tijdens het diner al gaan aansteken om foto&;s te maken van hun eten en deze te verspreidden via hun eigen sociale media. Hoe meer Nederlanders een feedie worden, hoe meer maaltijden wij kunnen verzorgen.&;

De app is te downloaden via de  en . Restaurants kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor Feedie via . Deelname kost 395 euro, waarvan de eerste 2.000 gedeelde maaltijden worden bekostigd. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie