Premium

Fraude: bots goed voor kwart van views van online video-ads

Dit kost de Amerikaanse adverteerders het komende jaar zo’n 6,3 miljard dollar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Bijna een kwart van de views van online video-ads wordt niet door mensen gezien, maar komt op rekening van bots. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Association of National Advertisers.

Vooral thuiscomputers worden op afstand bestuurd door hackers. De nep-views, die ook zo&;n 11 procent van andere display ads voor hun rekening nemen, vinden vaak ‘s nachts plaats, als de nietsvermoedende eigenaren van de gehackte computers slapen.

Terug naar traditioneel?

Bedrijven die online video-advertenties plaatsen, betalen dus voor waardeloze views Het gevaar bestaat dat het vertrouwen in deze vorm van adverteren wordt ondermijnd.

Forrester waarschuwt dat marketeers wellicht zullen besluiten hun geld meer richting traditionelere advertentie-uitingen te schuiven, ten koste van online advertising.

In de VS is online display advertising goed voor 10 procent van het jaarlijkse bedrag dat aan adverteren wordt uitgegeven.

Hackers verdienen geld door hun botnet-diensten aan bedrijven te verkopen die gespecialiseerd zijn in het genereren van traffic naar websites.

Oplossingen

Oplossing is dat adverteerders meer transparantie moeten eisen van website-eigenaren over waar het internetverkeer vandaan komt. Websites moeten het verkeer beter in de gaten houden.

Het aantal advertenties dat door oudere versies van browsers (minder veilig) bekeken kunnen worden moet verminderen. En natuurlijk: er moet meer geld naar beveiliging.

De Association of National Advertisers waarschuwt dat dat als er geen maatregelen genomen worden, het misschien wel het begin van het einde is voor digital advertising.

Bron:

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie