FunX in aanvullend luisteronderzoek NLO

De eerste luistercijfers van FunX worden in mei bekend.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Van FunX worden binnenkort alsnog officiële luistercijfers bekend. Het gaat daarbij om aanvullend onderzoek onder auspiciën van het NLO. Dat zegt directeur Jan Westerhof, directeur Audio bij de NPO, tegen Adformatie. In april wordt dat onderzoek gedaan en in mei komen de eerste resultaten naar buiten.

Kamerlid Ton Elias had onlangs Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van OCW over de nu niet-openbare luistercijfers van FunX. ‘Wat bent u van plan te doen aan het niet openbaar maken van de luistercijfers van FunX?’, was één van zijn vragen. Hij stelde die vragen naar aanleiding van een artikel in Broadcast Magazine.
Westerhof: ‘Het stuk suggereerde dat wij de luistercijfers bewust achterhouden, omdat ze zouden tegenvallen. Dat is zeker niet het geval. Wij vinden het juist heel belangrijk om van de zenders in ons portfolio te weten wat ze doen. Daarnaast is het een belangrijk instrument als het gaat om programmeren en we moeten ook verantwoorden wat we met belastinggeld doen. Feit is dat het tot nu toe lastig is geweest om FunX mee te laten lopen in het officiële luisteronderzoek.’

In het voormalige het Continu Luister Onderzoek zaten nauwelijks stadsjongeren tussen de 9.000 ondervraagden, waardoor het onderzoek voor FunX weinig relevant was. De voormalige FunX-directeur Willem Stegeman was daar kwaad over, omdat de zender reclame-inkomsten mis zou lopen. FunX kwam met een eigen luisteronderzoek, maar dat werd door de reclamemarkt niet serieus genomen.

Westerhof: ‘Bij de komst van het nieuwe onderzoek NLO zijn we gaan praten, onder meer over verbetering van het panel, maar we kwamen er niet uit. Uiteindelijk is er een oplossing gekomen en wordt de FunX-doelgroep nu op een andere manier benaderd, in een aanvullend onderzoek voor FunX onder auspiciën van het NLO.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie