Premium

Fusie 538Groep en Sky Radio Group officieel

De toezichthouders hebben ingestemd met de samenvoeging.

Talpa en TMG maakten vanochtend bekend dat de 538Groep en de Sky Radio Group vanaf 1 oktober 2016 officieel hun krachten bundelen. De radiomerken Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio en 538 vloeien samen in één bedrijf. De verkoop van radiospots van Sky Radio en Radio Veronica wordt per 1 januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales (OMS), dat ook de spotverkoop van 538, Radio 10, Sublime FM, 100% NL, en SLAM! verzorgt.

dat de transactie nog onder voorbehoud was van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van TMG en de Ondernemingsraad (OR) van SRG hebben nu hun positieve advies gegeven met betrekking tot de nieuwe radio-onderneming. Daarnaast hebben de bevoegde toezichthouders ingestemd met deze samenvoeging.

Directie
De aandeelhouders Talpa en TMG hebben met ingang van vandaag de volgende directie van het nieuwe radiobedrijf aangesteld: Menno Koningsberger (nu 538-baas) is benoemd tot algemeen directeur, Tijmen Bos (die nu Sky Radio Group leidt) wordt commercieel & business development directeur, Jeroen de Bakker is benoemd tot brand & online directeur, Dave Minneboo is benoemd tot radio directeur en Remko Blankestein tot operationeel & financieel directeur.

100% NL en SLAM!
Ook 100% NL en SLAM! vormen een nieuwe radiogroep. Zij zijn vanaf nu onderdeel van RadioCorp. Hiermee is de in mei bekend gemaakte herstructurering van de radiobelangen tussen RadioCorp en Talpa Holding afgerond. Het management van de nieuwe radiogroep blijft in handen van de huidige directie bestaande uit Herbert Visser en Carlo de Boer. Met deze nieuwe fase is Talpa geen aandeelhouder meer in het bedrijf. De aandelen zijn in handen van Carlo de Boer (20%), Herbert Visser (20%) en Karl Habsburg (60%).

OTT en radio
In de deal tussen TMG en Talpa zit verder voor het Telegraaf-concern nog de optie om een 15 procent belang in Talpa Broadcasting - en daarmee een indirect belang in SBS - over te nemen. De begin dit jaar aangekondigde en omstreden eenmalige cash-investering van TMG van 27 miljoen euro kwam in juli - als uitkomst van de onderhandelingen voor de totale overeenkomst - te vervallen.

Protest
Zowel Ster als De Persgroep (Qmusic) lieten eerder weten tegen het nieuw te vormen radiobedrijf, omdat de machtsconcentratie op de markt te groot zou worden. Of de twee partijen dat nog steeds zullen doen, was vanochtend nog niet bekend.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie