Geert-Jan van der Snoek wordt de nieuwe topman TMG

UPDATE Voorzitter RvC van TMG: 'Van der Snoek heeft een sterke focus op veranderend consumentengedrag.'

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Geert-Jan van der Snoek (48), nu nog ceo van NDC Mediagroep (Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en huis-aan-huisbladen) wordt de nieuwe topman van Telegraaf Media Groep (TMG). Dat wordt sinds vanavond op DFT.nl. Eerder vandaag meldde het Financieele Dagblad de benoeming. TMG verwacht dat hij  per 1 juli in dienst zal treden.

Michiel Boersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TMG, zegt over de benoeming: &;Van der Snoek is een man met veel ervaring in financieel- en verander-management en met grote affiniteit met de mediawereld. Als adviseur en als ondernemer was hij betrokken bij onder andere PCM (tegenwoordig De Persgroep), NRC, enkele internet-initiatieven en radio- en tv-stations, waaronder Veronica. Hij heeft bovendien een sterke focus op veranderend consumentengedrag. Bij NDC mediagroep zette hij de lezer en de merken weer centraal en bouwde aan nieuwe teams en samenwerking.&

De eerste quote van Van der Snoek luidt: &;TMG is een belangrijke mediaspeler in Nederland. Het is een fantastische uitdaging om in deze tijd van grote turbulentie in de mediawereld aan de toekomst van dit bedrijf te mogen bouwen. Ik geloof in de kracht van de merken van TMG. Oriëntatie op het veranderende consumentengedrag en de kracht van het journalistieke product zal het succes in de toekomst bepalen. In mijn tijd bij NDC mediagroep heb ik opnieuw gezien dat er een enorme markt ligt als we er in slagen de veranderende behoeften van de lezer centraal te zetten.&

Van der Snoek bij NDC Mediagroep. In een interview met Adformatie in juni vorig jaar, distantieerde Van der Snoek zich nadrukkelijk van het idee dat hij daar aangetrokken zou zijn om NDC verkoopklaar te maken. Hij zei toen: &;Ik ben binnengehaald om te bouwen.&; is het volledige interview met Van der Snoek te lezen.

Vorige maand dat TMG en NDC Mediagroep praten over een fusie van hun regiokranten. TMG zou zijn regionale krantenbedrijf HDC willen onderbrengen in een aparte tak met activiteiten van uitgever NDC, bekend van de kranten Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant.

Foto: Chris van Houts

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie