Creatie & Campagnes

Gouden Loeki naar John Doe's Olli

Susanne van Nierop, redactie | 19 december 2013, 20:47

Feyenoord-fans hebben massaal gestemd op de Olli-commercial.

De Gouden Loeki is in de Gashouder in Amsterdam uitgereikt aan John Doe/ASR en Diergaarde Blijdorp. De commercial kreeg de meeste stemmen van het publiek. Dit werd vooraf al flink aangejaagd via de fanpage van Olli Feyblij.nl

ASR-Diergaarde Blijdorp 'Olli' van John Doe (Regie: Hein Mevissen)

Stem op Olli op stergoudenloeki.nl

Volgens Ster-directeur was het een spannende strijd. Verzekeraar a.s.r. was in het afgelopen voetbalseizoen hoofdsponsor van Feyenoord en gunde Diergaarde Blijdorp een deel van dat seizoen de plek van hoofdsponsor op het voetbalshirt. Giovanni van Bronckhorst en zijn zoontje speelden, naast de nieuw gecreeerde mascotte Olli, de hoofdrol in de commercial. 

De overige genomineerden waren: 

Volkswagen 'Das Hund' DDB (Regie: Mattias Schut, Czar)

Volkswagen Das Hund commercial

Gamma 'Baby' TBWA\Neboko 

GAMMA baby Televisie Commercial oktober 2013

Campina 'Judo meisje' TBWA\Neboko (Regie: Ismael, Pink Rabbit)

Campina Commercial Gouden Loeki: Laat haar één keer winnen TVC

Toyota 'Opa en oma' Launched Amsterdam

Toyota Opa & Oma - reclame Toyota Op Maat Weken


De eerdere Ster Gouden Loeki winnaars waren achtereenvolgens: KLM ‘Zwanen’ (1995), Rolo ‘Olifant’ (1996), Melkunie ‘Bommetje’ (1997), Calvé Pindakaas ‘Goal!’ (1998), Gouden Gids ‘Haai’ (1999), Dommelsch ‘Archeoloog’ (2000), Centraal Beheer Achmea ‘Rio’ (2001), Calvé Pindakaas ‘Voetballertje’ (2002), Amstel ‘Klussen’ (2003), Centraal Beheer Achmea ‘Leeuw’ (2004), Planet Internet ‘Moderne Technieken’ (2005), Centraal Beheer Achmea ‘Acupunctuur’ (2006), KPN ‘Goeiemoggel’ (2007), SP ‘Thuiszorg’ (2008), Heineken ‘Walk-in Fridge’ (2009), Calvé Pindakaas ‘Pietertje’ (2010) en T-Mobile ‘Altijd Samen’ (2011). In 2012 was ‘Lekker lang bellen’ van Telfort de grote winnaar.
 
De opbrengsten van de stemmen doneert Ster aan de Serious Request-actie van 3FM. Het bedrag wordt vrijdagmiddag 20 december bekendgemaakt.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Adfo Books Bestsellers

Gerelateerde items Creatie Gouden Loeki

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte
Adfo Events
Van onze partners
Whitepapers
Populaire blogs