John de Mol staakt de strijd om TMG

Talpa Holding doet het openbaar bod op Telegraaf Media Groep niet gestand.

Het bedrijf van John de Mol bracht na een maandenlange biedingsstrijd om TMG in juni een openbaar bod uit op op alle uitgegeven (certificaten van) gewone aandelen van de uitgever van De Telegraaf. De aanmeldingstermijn eindigde vandaag om 17:40 uur.

Talpa meldt dat het openbaar bod op TMG niet gestand wordt gedaan omdat het concern de aanmeldingsdrempel van meer dan 50 procent niet haalt. Mediahuis en VP Exploitatie hebben samen een belang van bijna tweederde. Daarmee was Talpa bij voorbaat kansloos om TMG in handen te krijgen. 

Talpa houdt belang
TMG koos er al eerder voor in zee te gaan met de Vlamingen en de familie Van Puijenbroek, hoewel het bod van De Mol hoger was.

Talpa meldt dat hiermee 'vooralsnog' een einde komt aan de poging om TMG als geheel over te nemen. Talpa zou wel het 'strategische belang' van 29,16 procent in TMG willen aanhouden. 

Andere media overnemen
Het is volgens bronnen een logische stap als De Mol zijn aandacht nu verlegt naar andere mediamerken. Al begin dit jaar gaf hij aan een groot Nederlands mediabedrijf te willen bouwen. De ingewijden melden dat Talpa met name een groter digitaal bereik wil opbouwen. 

Rust
TMG meldt in een statement 'blij' te zijn 'met deze rust en duidelijkheid, zodat het mediabedrijf de volledige focus nu op de toekomst kan richten en met Mediahuis verder kan bouwen aan een mediabedrijf met een stevige marktpositie, kwaliteitsredacties en sterke merken'.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie