KLM bekijkt hoe het vervolg aan flightfunding-actie kan geven

5 vragen aan Karlijn Vogel-Meijer, manager social media KLM over de crowdfunding-actie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

1. Vanwaar deze actie in een tijd waarin het niet goed gaat met KLM. over het snijden in kosten, lagere ticketprijzen. Hoe moeten we deze actie zien in dit licht?
Karlijn Vogel-Meijer, manager social media KLM (op nadrukkelijke toon): ‘Deze actie staat volkomen los staat van het KLM-nieuws op dit moment, dat staan onze socialemedia-acties altijd ‘.

2. Wees eerlijk, je wist toch van tevoren dat het een succes zou worden? Met zoveel volgers en fans op sociale media?
‘Nee, we hadden echt geen idee of het wel of niet zou lukken. Het had ook zo gekund dat onze fans dachten: nou, dat regel je zelf maar. We waren dan ook echt blij toen het al snel begon te lopen. (Om 11.00 stond de teller op ruim 500 euro, om 14.15 op ruim 1.000 euro, KF.) In de planning hielden we ook rekening met als het niet zou lukken.’

3. Wanneer ontstond het idee?
‘Het is begonnen als een klein sociaal experiment.  Bij KLM beginnen we zo’n actie klein, om te kijken hoe het gaat werken. Zo twee maanden geleden kregen we het idee om iets te doen met de vele verzoeken die het bedrijf binnenkrijgt voor een gratis ticket van mensen die het niet kunnen betalen.

4. 16 uur voor de deadline van 9 oktober, 07.00 uur op werd het de 1.200 euro, met 220 donaties. Juanita kan met Thanksgiving naar haar familie in Canada vliegen. Loopt de teller nog door?

‘Nee, de actie is gestopt, het doel was 1.200 euro.’

5. Is het een eenmalige actie?

‘Het is zeker niet de bedoeling dat het bij deze eenmalige actie blijft. We krijgen wekelijks zoveel verzoeken voor gratis tickets van mensen die het niet kunnen betalen. Daar valt zeker meer mee te doen. De vraag alleen is in welke vorm. Je moet ervoor waken dat mensen/fans niet verzadigd raken, moe worden van weer een soortgelijke actie.’

KLM gaat de komende tijd bekijken hoe ze vervolg aan de actie kunnen geven.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie