Lichte winstdaling voor NRC Media

Uitgever van NRC Handelsblad ziet winst dalen bij gelijkblijvende omzet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het zojuist gepresenteerde jaarverslag laat een  winst zien van €4,6 miljoen. Dat is 9 ton minder dan de 5,5 miljoen euro in 2012. De omzet over 2013 bleef nagenoeg gelijk en komt uit op 118,24 miljoen euro.

In een toelichting op de cijfers stelt de directie van NRC Media dat 2013 evenals de voorgaande jaren een moeilijk jaar is geweest voor dagbladen. NRC is tevreden dat het desondanks is gelukt om de advertentie-inkomsten &;slechts licht te laten dalen&;. Daarnaast is de marge uit lezersinkomsten, ondanks een licht dalende oplage, gestegen.

Ronduit dramatisch zijn de resultaten van restaurant-café Rokin 65,  dat sinds de opening in maart 2013 liefst €1,2 miljoen euro verlies draaide. Waarmee het  &;vermoedelijk het slechtst draaiende restaurant in het Amsterdamse centrum ooit&; is. De directie wijt dat verlies bij het restaurant-café aan de aanleg voor de deur aan het Rokin van de Noord-Zuidlijn, de nieuwe metrolijn in Amsterdam. 

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch krijgt €1,5 miljoen om investeringen te doen in nieuwe methoden om mensen te laten betalen voor de journalistieke producties. NRC,  eigendom van Egeria en Derk Sauer, staat te koop. Een bod van €90 miljoen van Telegraaf-uitgever TMG werd echter geweigerd.

zie voor het volledige jaarverslag.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie