McDonald’s brengt street art van New Yorkse Bushwick Collective naar Nederland

Artiesten spuiten live kunstwerken op canvassen langs snelwegen.

McDonalds haalt street art-artiesten van het New Yorkse Bushwick Collective naar Nederland. De artiesten zullen langs op vijf verschillende plekken langs Nederlandse snelwegen op grote hoogte canvassen live beschilderen. Op vijf andere plekken worden kunstwerken gehangen die al eerder in de VS zijn gemaakt.

Het grootste doek hangt in het centrum van Rotterdam en heeft een oppervlak van maar liefst 178m².

De ‘street art gallery’ maakt onderdeel uit van de campagne van McDonald’s waarin de nieuwe tijdelijke New York Bagel Supreme wordt geïntroduceerd. 

McDonald’s haalt met deze grootschalige campagne de ‘vibe van New York’ naar Nederland. De artiesten Sipros, Poem, Giz & Ghost, Strider en Such van het Bushwick Collective hebben de opdracht ieder hun eigen kunstwerk te maken binnen het thema van de New York Bagel Supreme. 

Collectief van artiesten

Het Bushwick Collective is een collectief van straatartiesten. Oprichter Joe Ficalora maakte ongeveer 5 jaar geleden met een aantal vrienden een eerste muurschildering in Bushwick. Vandaag de dag zijn er zo’n 7.000 artiesten aangesloten die de hele wijk hebben gekleurd met hun muurschilderingen.

De kunstwerken die zijn gespoten in New York, zijn te zien bij Schiphol (Knooppunt De Hoek 2 A4/A5), in Groningen (Knooppunt Europaplein A7/N46), Den Haag (Knooppunt Ypenburg III A4/A13), Amsterdam (Knooppunt Amstel I A2/A10) en Zwolle (Knooppunt Hattemerbroek A28/A50). 

De werken die live worden gespoten door de street artists, zijn te volgen in Rotterdam (Kruiskade 55), Susteren (Holtum – Noordweg), Utrecht (knooppunt Everdingen A2), Arnhem (knooppunt Velperbroek A12) en Den Bosch (Steenweg 20). De artiesten zijn vier dagen lang, tien uur per dag bezig met hun kunstwerken.

Creatie: TBWA

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie