Miljoenen kijkers zien openingsceremonie Sotsji

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji, die door de Russen werd gecensureerd, trok miljoenen Nederlandse kijkers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ruim 3,4 miljoen Nederlandse kijkers zagen de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Ruim 3,4 miljoen Nederlanders zagen het spektakel in Sotsji vrijdagmiddag en -avond, waarbij de Nederlandse vlag werd gedragen door shorttrackster Jorien ter Mors. Het was daarmee het best bekeken programma van de vrijdag, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Het officiële openingsprogramma begon met een technische hapering: een van de vijf sneeuwvlokken die veranderden in olympische ringen weigerde dienst. Het incidentje was in de rest van de wereld wel te zien, maar niet in Rusland zelf, daar werden de beelden gecensureerd. De Russische tv-kijkers kregen opnamen van de repetitie van de ceremonie voorgeschoteld, en daar ging alles wel goed.

Wereldwijd trok de openingsceremonie ongeveer 3 miljard kijkers. Dat heeft de organisatie van de Spelen zaterdag gemeld aan het Russische persbureau RIA Novosti. Het zouden er drie keer meer zijn dan bij de opening van de vorige editie van de Winterspelen in Vancouver.

[Bron: ANP] 

Lees alles over sponsoring, activatie en merken rodom de spelen in het

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie