'NDC Mediagroep schrapt nog eens honderd banen'

Na de bezuinigingsronde van vorig jaar is NDC Mediagroep nog niet klaar.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vorige week dat er een nieuwe sanering aan zit te komen bij het noodlijdende krantenbedrijf. Vandaag worden de cijfers wat concreter: volgens regiozender RTV Noord gaat het om honderd banen. Vorig jaar werden er al 250 van de 750 arbeidsplaatsen geschrapt. 

Het personeel is woensdag geïnformeerd over de nieuwe ontslagronde. Op welke afdelingen de banen worden geschrapt, is nog niet bekend.

De nieuwe ontslagronde is al de vierde in een korte periode. De vorige keer was dat met name door de slechte advertentiemarkt en teruglopende oplages. Nu is duidelijk dat de NDC-directie onder druk wordt gezet door aandeelhouder ING. In een intern bericht aan het personeel meldde de top van het bedrijf vorige week dat men wil kijken naar manieren om de lening van ING ‘in februari 2016 te kunnen terugbetalen’. 

ING Corporate Investments zoekt al een tijd naar kopers voor de uitgever. De bank nam vorig jaar zelfs een belang in NDC, omdat verkoop niet lukte. Het noordelijke uitgeefbedrijf heeft een enorme schuldenlast. Er zou onder meer een enorm pensioengat zijn bij NDC. Snijden in de personeelskosten is een van de maatregelen om het uitgeefbedrijf aantrekkelijker te maken voor overnamepartijen.

TMG
Telegraaf Media Groep (TMG) flirt al enige tijd met NDC Media. De topman van het concern, Geert-Jan van der Snoek, en de financiële baas Leo Epskamp komen bij NDC vandaan. TMG wacht naar alle waarschijnlijkheid tot er verder gesaneerd wordt alvorens een bod uit te brengen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie