Netflix meest populaire OTT videodienst in Nederland

Ruim een tiende van alle Nederlanders had in het vierde kwartaal van vorig jaar een abonnement op Netflix.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat blijkt uit cijfers van  dat 6.200 Nederlanders in de leeftijd van 12-80 jaar.ondervroeg.

Netflix is de grootste OTT (Over The Top) videodienst in Nederland (via verschillende devices te gebruiken). Omgerekend heeft Netflix volgens Telecompaper ongeveer 865.000 Nederlandse huishoudens met een Netflix-abonnement. Het aantal gebruikers ligt hoger, omdat de streamingvideodienst op meerdere devices tegelijk wordt gebruikt. 
In februari bleek uit onderzoek van de New York Times dat het zou gaan om 940.000 abonnementen in Nederland.

Videoland en NLZiet
RTL&;s Videoland Unlimited en NLziet scoren veel minder hoog. Vooral het aantal abonnees op NLZiet blijkt achter te blijven. Precieze cijfers zijn niet bekend. RTL Nederland meldde vorig jaar dat Videoland Unlimited zo&;n 100.000 betalende abonnees heeft. 

Jongeren
In het vierde kwartaal gaf 6 procent van de Nederlanders aan binnen een half jaar een abonnement op Netflix te overwegen. In dat kwartaal werd videocontent meer dan de helft van de tijd bekeken op traditionele, lineaire manier. Online video zoals YouTube en DVD/downloaded content werden respectievelijk tien procent en elf procent van de totale tijd bekeken.

Verder blijkt dat vooral jongeren onder de 20 meer tijd te besteden aan de consumptie van online videocontent dan aan traditionele omroepvormen. De 12-19 jarigen bekijken gemiddeld dagelijks 107 minuten videocontent via een mobiel toestel.

Bron: Telecompaper.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie