Nieuwe Hema-topman Tjeerd Jegen is een echte supermarktman

Opgeklommen bij Ahold, daarna gekozen voor Azië en Australië.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

‘Ik ben erg blij dat ik vanaf midden april deel uitmaak van het Hema-team. Hema is een fantastisch iconisch Nederlands merk dat ook klanten bedient in 6 andere Europese landen. Ik kijk ernaar uit om de vele nieuwe collega’s, klanten en leveranciers de komende maanden ter ontmoeten. Can&;t wait to start!’

Met die woorden maakte Tjeerd Jegen, de opvolger van Ronald van Zetten bij Hema, even voor halfzes woensdagmiddag zijn nieuwe baan bekend via instagram.

Terug na 15 jaar

Jegen keert na 15 jaar terug naar Nederland en is van ver gehaald.  Hij was voor zijn aanstelling bij Hema werkzaam bij de Australische supermarktketen Woolworths waar hij managing director was.  

Jegen begon zijn loopbaan bij Albert Heijn als managementtrainee en werkte zich daar op tot commercieel directeur food in Polen en later tot vice-president merchandising en marketing voor Ahold in de regio centraal Europa, gevestigd in Praag.

Tesco

In 2007 stapte hij over naar de Duitse retailer Metro Group in januari 2007 en CEO van Hypermarket Romania, voordat hij in 2009 overstapte naar Tesco. Eerst was hij coo voor Tesco Thailand om kort daarna bernoemd te worden als CEO in Maleisië.

De afgelopen vier jaar werkte Tjeerd Jegen voor Woolworths.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie