NRC Media waarschijnlijk in Belgische handen

Egeria gaat exclusief met het Belgische Mediahuis - Concentra/Corelio - onderhandelen voor de verkoop van NRC Media.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat meldt 

Er wordt ook onderzocht in welke mate lezers kunnen participeren in de overname. De Stichting Lux & Libertas wilde samen met een groep vermogende abonnees ook NRC Media .

Egeria en Mediahuis hebben dinsdag afgesproken exclusief te gaan onderhandelen. Zij gaan in de komende weken proberen overeenstemming te bereiken over de overname. 

Mediahuis is een Belgisch mediabedrijf dat in 2013 ontstond op initiatief van de mediagroepen Concentra en Corelio. Het concern geeft onder meer de titels De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg uit en is een van de grotere uitgevers van België. Daarmee is het een grote concurrent van De Persgroep.

Hoofdredactie NRC positief
Mediahuis wil groeien om een &;leidende rol te blijven spelen in een mediamarkt die wordt gekenmerkt door digitale innovaties en internationalisering&;. Volgens bestuursvoorzitter Gert Ysebaert zou de overname &;van een sterke Nederlandse titel als NRC&; Mediahuis in staat stellen om te groeien.

De hoofdredactie van NRC Handelsblad meldt positief positief te staan tegenover &;een mogelijke eigenaar die hecht aan kwaliteitsjournalistiek en, net als wij, volop inzet op innovatie&;.

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch heeft een verleden bij Corelio, waar hij tot aan zijn overstap naar NRC in september 2010 algemeen hoofdredacteur was van de krantendivisie.

Alles over de verkoop van NRC in ons .

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie