Ook Warsteiner komt met speciaalbier: Braumeister

De Duitse brouwer surft mee op de speciaalbierhype en diept een recept van Fritz Peters op.

De biermarkt is in de greep van de speciaalbiertrend. Even geleden lanceerde zelfs hét pilsmerk van Nederland een speciaal lagerbier onder de naam , nu presenteert ook het Duitse Warsteiner een nieuw speciaalbier. De brouwer doet dat om het 500 jarig bestaan van het Reinheitsgebot te vieren. Het speciaalbier heeft de naam &;&; meegekregen.

Een uitgebreid interview over de lancering en de &;viering&; van 500 jaar Reinheitsgebot met Marcel Beekman (directeur Warsteiner Benelux) en Wilco Gersen (marketing manager Warsteiner Benelux) leest u .

 

Hop niet meekoken
Warsteiner over de lancering: &;Het bijzondere bier is geïnspireerd op het recept van Fritz Peters, de eerste gecertificeerde brouwmeester van de Duitse familiebrouwerij. Braumeister is, net als alle andere bieren van Warsteiner, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Het amberkleurige bier wordt gemaakt via het zogenoemde dry-hopping: een speciale techniek waarbij de hop niet wordt meegekookt maar pas later wordt toegevoegd. Dat zorgt voor een fruitige hopsmaak met een bloemige, fris-bittere afdronk.&;

Reinheit
Het Duitse Reinheitsgebot viert dit jaar zijn 500ste verjaardag en daar hangt Warsteiner dit jaar een aantal marketingactiviteiten aan op. Eerder al maakte Warsteiner bekend dat de glazen die het elk jaar uitbrengt in het kader van een &;Art Collection&; in het teken staan van het Reinheitsgebot.

Warsteiner over Braumeister Fritz Peters
Fritz Peters (werkzaam van 1869-1899) was de allereerste gecertificeerde brouwer van de Warsteiner brouwerij. Hij begon op zijn zeventiende vanuit een passie voor bier met brouwen en was uiteindelijk verantwoordelijk voor het in gang zetten van de eerste stoommachine bij de Duitse familiebrouwerij. Het recept van Warsteiner Braumeister is gebaseerd en geïnspireerd op Peters’ oorspronkelijke recept, wat reeds in lijn was met de richtlijnen van het Reinheitsgebot. Dit speciaalbier verschijnt nu ook op de Nederlandse markt in een modern Warsteiner jasje en eert daarmee niet alleen het Reinheitsgebot maar ook de eeuwenoude geschiedenis van Warsteiner met het gebod.

 

Verkrijgbaarheid
Warsteiner Braumeister is verkrijgbaar bij geselecteerde Nederlandse supermarkten in een 6-pack met flessen van 33cl voor de consumentenadviesprijs van €4,99. Het nieuwe speciaalbier van Warsteiner kan ook besteld worden via Mitra.nl/Braumeister en is eveneens beschikbaar in geselecteerde horecagelegenheden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie