Or NRC wint kort geding, Jerry Hoff wordt commissaris

De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft de bezwaren van eigenaar Egeria en de raad van commissarissen (rvc) van NRC Media tegen de benoeming van advocaat Jerry Hoff verworpen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De ondernemingsraad van NRC Media had in een kort geding geëist dat Hoff een plaats zou krijgen in de rvc van het mediabedrijf, nadat Egeria dat had geweigerd. Ook toen de rechter (rechtbank van Amsterdam) had bepaald dat de partijen om de tafel moesten,  Hoff aan te stellen als ‘werknemerscommissaris’ Egeria vindt Hoff &;een ruziemaker die steeds de publiciteit zoekt&;, wat schadelijk zou zijn voor NRC.

Centrale vraag in het kort geding was of de ‘werknemerscommissaris’ in de raad van commissarissen wordt benoemd door de or – zoals vermeld staat in de statuten – of na een voordracht door de or, zoals Egeria beweerde. De bepaling in de statuten over de benoeming door de or zou daar &;per ongeluk terecht zijn gekomen&;.

De rechter oordeelt dat er geen sprake van is van een ‘verschrijving’ of een ‘vergissing’. &;Bovendien heeft vanaf de vaststelling in maart 2010 tot nu niemand deze formulering in de statuten bekritiseerd.’

Verder &;moet de rvc de door de or benoemde commissaris nu informatie verschaffen en aan de vergaderingen laten deelnemen&;.


Hoff heeft volgens de rechter &;ter zitting nadrukkelijk verklaard bij het vervullen van zijn taak de belangen van de onderneming en al zijn stakeholders (en niet alleen die van de werknemers) centraal te zullen stellen en aldus voldoende onafhankelijk en onpartijdig te zullen zijn.&;

De or heeft weinig vertrouwen in eigenaar Egeria, dat NRC Media in maart officieel te koop zette. De vorige werknemerscommissaris Annelies van der Pauw trad in juni terug. Ook aandeelhouder Derk Sauer - op de hand van het NRC-personeel - legde eerder zijn functie in de rvc neer. 

Bron: Advocatie.nl

Zie voor alle ontwikkelingen rond NRC Media

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie