Paul Jansen volgt Sjuul Paradijs op bij De Telegraaf

De politiek commentator was favoriet voor de functie van hoofdredacteur.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Telegraaf meldt vandaag zelf officieel dat het een nieuwe hoofdredacteur heeft: Paul Jansen (47). Hij start per 1 september. 

&;De directie en hoofdredactie kozen unaniem voor de politiek commentator, die aan het Binnenhof uitgroeide tot een journalistiek boegbeeld van de krant.&; De redactieraad steunt de voordracht.

De Telegraaf schrijft: &;Jansen is een scherp analyticus die de vinger feilloos op de zere plek legt (politici kunnen erover meepraten) en krijgt de taak om De Telegraaf een nieuw tijdperk in te leiden. De oplage van de krant liep de afgelopen jaren gestaag terug, terwijl een nieuw verdienmodel voor nieuws op internet nog niet is gevonden. Als modern mediabedrijf moet De Telegraaf op alle platformen, (krant, tablet, telefoon, tv) toonaangevend zijn, zonder dat de herkenbaarheid van de oude Telegraaf verloren gaat.

Daarvoor is het een vereiste dat de nieuwe hoofdredacteur de krant van haver tot gort kent. Met dit "Telegraaf-dna" van de nieuwe hoofdredacteur zit het wel snor, want hij doorwandelde heel wat functies bij de krant nadat hij in 1996 begon op de buitenlandredactie.&;

Jansen wacht een flinke uitdaging. De redactie gaat vernieuwen, onder meer met een nieuw redactiesysteem &;waarmee pijlsnel nieuws op alle platforms gepubliceerd kan worden&;.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie