Premium

Personeel vraagt faillissement Mama & Zo aan

Er is komende dinsdag een hoorzitting bij de rechtbank van Den Haag voor de BV Mama & Zo, onderdeel van Mama Media Group.

Dat melden verschillende bronnen aan Adformatie. Mama Media Group heeft titels als Fabulous Mama & Family, Fabmama.nl en Mama & Zo en J/M Ouders. Mama & Zo zit is een aparte BV, waarin personeel en salaris zijn ondergebracht.

Al eerder werd duidelijk dat freelancers en toeleveranciers van de Mama Media Group nauwelijks of helemaal niet betaald kregen.

Personeel niet betaald
In de loop van vorig jaar kwam er ook de klad in betalingen van het personeel. Het betaalmoment werd voortdurend opgeschort, of men kreeg slechts een deel van het salaris. Ook ex-medewerkers wachten nog op geld. 

Een deel van het personeel wil nu dat aan 'de praktijken van de eigenaren' van de voormalige Mama Media Group een einde komt door het faillissement aan te vragen van de BV Mama & Zo, waaronder de medewerkers en hun salarissen vallen. Het bedrijf staat onder leiding van CEO’s Ronald Oud en Alex Stempels

Meer schuldeisers
Ook verschillende mediabedrijven, waaronder een aantal mediabureaus, zouden nog 'voor duizenden euro's aan onbetaalde facturen' bij de uitgever hebben liggen, zo melden ingewijden. Ze willen naar verluidt geen zaken meer met de uitgever doen. 

Familytainment Group
De Mama Media Group werd vorig jaar december overgenomen door de Familytainment Group. CEO Ronald Oud beloofde toen onder meer dat alle achterstallige betalingen alsnog zouden worden vergoed. Nu weet Oud aan Adformatie te melden dat de overname van Mama Media Group door Familytainment Group 'nog niet is geformaliseerd', terwijl deze per 1 januari 2017 officieel zou zijn.

'Aanbod medewerkers'
Oud bevestigt wel dat er dinsdag een hoorzitting is rond de faillissementsaanvraag voor de BV Mama & Zo. Hij zegt dat er inderdaad problemen zijn met de salarissen door nog openstaande posten. 'We zoeken een oplossing voor het zittende personeel en ik heb afgelopen week ook gezorgd voor een aanbetaling.'

Over de hoorzitting wil hij zich verder niet uitlaten. Wel voegt hij toe: 'Mama & Zo BV heeft medewerkers in dienst. Die medewerkers krijgen een aanbod om in dienst te komen bij Mama Media Groep.'

Tot slot zegt hij nu bezig te zijn met een nieuwe mediapartner om met het bedrijf de volgende stap te maken, met name in e-commerce. Daarvan kan hij de naam nog niet noemen.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie