Redactie De Telegraaf reorganiseert: 36 arbeidsplaatsen weg

TMG Landelijke Media wil de organisatie van de redactie van dagblad De Telegraaf vernieuwen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op korte termijn moet er een kwaliteitsslag gerealiseerd worden bij De Telegraaf en bij de daaraan gelieerde hoofdmerken DFT, Vrouw, Privé, Telesport en Autovisie. Daarnaast wil Landelijke Media versnellen in het digitale domein. Dat betekent onder meer dat het aantal arbeidsplaatsen met 36 wordt teruggebracht. 

De nieuwe redactionele organisatie wordt zodanig vormgegeven dat de redactie 24/7 alle bestaande en nieuwe distributiekanalen (onder andere digitaal en print) kan bedienen. De hoofdmerken krijgen in de nieuwe structuur meer ruimte om aanvullende redactionele proposities te ontwikkelen.

Algemeen hoofdredacteur Paul Jansen: &;De Telegraaf slaat de weg in naar vernieuwing. Helaas zijn pijnlijke maatregelen daarbij noodzakelijk, niet alleen uit kostenoverwegingen maar ook om een kwaliteitsslag te maken. We streven ernaar een leidend nieuwsmerk te blijven, zowel in print als digitaal. De papieren krant blijft een belangrijk platform. Ook daarin wordt geïnvesteerd, zowel in oplagebehoud als kwaliteit.&;

De adviesaanvraag met het voorgenomen besluit wordt voorgelegd aan de Ondernemingsraad van TMG Landelijke Media. Medewerkers worden geïnformeerd over de inhoud van dit voorgenomen besluit en de bijbehorende vervolgstappen. Medewerkers die boventallig worden, vallen onder het Sociaal Plan van TMG.

Momenteel zijn er nog 255 voltijds arbeidsplaatsen bij De Telegraaf.

Merkhoofdredacteuren
Per 1 december moet het nieuwe TMG Landelijke Media - waaronder De Telegraaf valt - beginnen. De redactie kreeg langer de tijd, eerder aan Adformatie. Algemeen hoofdredacteur Jansen was bezig met een plan voor de redactionele invulling, maar daar lijkt hij nu haast mee te hebben gemaakt. Er komen ook merkhoofdredacteuren, maar het is nog niet officieel bekend wie dat zijn. ‘Het is niet aan de orde om mensen als Jaap de Groot (Telesport) en Evert Santegoeds (Privé) die nu de kar trekken te vervangen&;, zei De Wit eerder.

Aanzienlijk jongere redactie
Ook zei De Wit dat er op de redactie nog reducties zouden komen. &;Het belangrijkste is echter dat er een andere manier van werken komt. De redactionele organisatie is nu nog steeds te veel dagbladgericht en we willen mobile first gaan werken. Ik verwacht dat de gemiddelde leeftijd op de redactie straks aanzienlijk lager zal zijn dan nu het geval is.’

Voor alles over TMG, .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie