Reed zet Elsevier Weekblad en Beleggersbelangen in de verkoop

De aankondiging van RELX Group, voorheen Reed Elsevier, past in de overgang van het concern van gedrukte media naar de levering van digitale informatie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Reed Business Nederland overweegt zijn Nederlandse tijdschriften Elsevier Weekblad en Beleggersbelangen te verkopen. Dat maakte het onderdeel van RELX Group, voorheen Reed Elsevier, woensdag bekend. Het FD dat Elsevier in de etalage gezet zou worden.

De aankondiging past in de overgang van het concern van gedrukte media naar de levering van digitale informatie. Topman Rob Kolkman: &;In lijn met deze strategie focust Reed Business Nederland zich op het leveren van data en informatie-oplossingen aan professionals in verschillende branches.&;

Een woordvoerder van het concern liet weten dat alle strategische opties voor de tijdschriften worden bekeken en dat daar geen haast bij wordt gemaakt. &;We willen een goede plek voor ze vinden&;, stelde hij. Inschattingen over de uitkomsten van het proces worden niet gegeven.

De bijdrage van gedrukte media aan de omzet van is de afgelopen jaren gedaald naar 18 procent. Advertenties, die ooit goed waren voor de helft van de opbrengsten, zorgen nog maar voor 2 procent van de omzet.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie