Remonstrantse gelovigen schamen zich voor eigen campagne

Gêne om stellige uitspraken over God.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De eigen campagne ‘Geloof begint bij jou’ roept onder een deel van de remonstranten vervreemding en gêne op, meldt het . Volgens de krant vallen remonstranten over de stellige uitspraken over God in de campagne. 

De campagne van de remonstranten kwam eerder in het nieuws nadat de affiches aanvankelijk van de NS Station, iets waarop de treinvervoerder snel .

Ikkerig

‘Geloof begint bij jou’ mocht vanwege het tolerante karakter op veel bijval rekenen, maar blijkt nu niet alleen waardering op te roepen. De van oudsher vrijzinnige Remonstrantse Broederschap is juist gewend heel terughoudend te zijn in het spreken over God. Dat botst nu, aldus ND. 

De remonstrantse hoogleraar Johan Goud bijvoorbeeld vindt een slogan als ‘mijn God is een super optimist’ klinkt nogal ‘ikkerig’ klinken en die projecteert bovendien &;eigen gedachten op God&;.

Opzeggers

Volgens algemeen secretaris van de Remonstranten, Tom Mikkers, heeft de campagne in zes weken tijd ruim 150 nieuwe vrienden opgeleverd. Dat getal zet hij tegenover het gemiddelde verlies van 200 leden op jaarbasis. ‘Ik vind het bemoedigend, te zien dat het ons in zes weken tijd lukt dat verlies voor een groot deel ongedaan te maken.’ Volgens Mikkers zijn de opzeggers vanwege de campagne op een hand te tellen’.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie