Sanoma komt met marktplaats voor content- en design

Sanoma investeert in startup Hubly, een nieuwe content- en design marktplaats voor opdrachtgevers en freelancers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vraag en aanbod van tekst, beeld, fotografie, video en design vinden elkaar op . Freelancers betalen na een proefperiode van 30 dagen 17,50 euro per maand, opdrachtgevers plaatsen hun opdracht gratis.

Freelancers kunnen zich via Hubly.nl zelf online profileren met een portfolio in tekst en beeld, ideeën pitchen en reageren op opdrachten. Opdrachtgevers zoeken via de site naar geschikte freelancers voor hun merken. 

De startup Hubly mikt op iedereen die een professionele tekst, beeldmateriaal of design nodig heeft, van grote opdrachtgevers tot de kaasboer op de hoek. Als opdrachtgevers zelf makkelijker gevonden willen worden of langer met een specifieke opdracht bovenaan willen staan, dan moeten ze daar wel in een later stadium voor betalen.

De site is nu live in een bèta versie, met daarin de mogelijkheden om zich aan te kunnen melden als Brand en Freelancer. Zodra freelancers ingelogd zijn, kunnen ze gebruik maken van de marktplaats, op opdrachten reageren en hun profiel zien en bijwerken. Brands kunnen opdrachten plaatsen en ontvangen reacties van freelancers via de mail.

Internationaal
De komende maanden wordt gewerkt aan meer functionaliteiten, zoals reviews van freelancers en opdrachtgevers, de content pitch functionaliteit, zoekfunctie, notificaties per geschikte opdracht en meer. Inmiddels zijn er rond driehonderd freelancers aangesloten die de site al gebruiken en testen. 


Hubly heeft geen bemiddelende rol maar is slechts faciliterend in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Oprichtster Birgit Schwaiger, binnen Sanoma verantwoordelijk voor Hubly, veronderstelt een bepaalde zelfstandigheid onder freelancers en verwacht dat die hun prijsonderhandelingen prima zelf kunnen voeren.

Nederland is een testmarkt voor Hubly. Daarna moet het concept worden uitgerold naar de rest van Europa. Schwaiger: &;Overal wordt content gemaakt en overal wordt gefreelancet. Ook al zijn in de diverse landen bijvoorbeeld auteursrechten op heel verschillende manieren geregeld. In Duitsland zijn ze strikter dan hier en in Hongarije staat juist bijna niks op papier.&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie