Simone van Dusseldorp 'beste Commercial-regisseur'

Simone van Dusseldorp (FatFred) is in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse regieprijzen van de Dutch Directors Guild. Lemz/Sweetie won 1 keer niet.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In het Compagnietheater in Amsterdam zijn dinsdag de DDG Awards, de jaarlijkse regieprijzen van de Dutch Directors Guild, uitgereikt aan zes regisseurs. Simone van Dusseldorp won de prijs voor de Slachtofferhulp-commercial &;Worden wie je was&; in opdracht van Publicis.

Iedere categorie kende 3 genomineerden, voorgedragen door de leden van DDG. De andere genomineerden in de categorie commercials waren:

Tijdens de avond kwam ook expliciet de veranderende rol van regisseurs in het digitale tijdperk aan bod. DDG-voorzitter Martijn Winkler hierover: “Voor het eerst dit jaar hadden we de categorie Online/Transmedia. Een groeiend genre, waar interactie met het publiek essentieel is voor succes. Neem bijvoorbeeld een project als Sweetie, waar een 3-D lokmeisje werd gecreëerd om cyberpedofielen te pakken. Als online regisseur ben je storyteller, maar ook designer, gamer en producent ineen.” 

De prijs in de categorie Online/Transmedia ging niet Lemz en Sweetie, maar naar Bert Hana voor , de hommage aan documentaire van Bert Haanstra. Theatermaker en acteur Hana heeft de afgelopen jaren een verzameling beelden van Nederland aangelegd, afkomstig van Google Streetview. De beelden tonen de gewone Nederlander en karakteristieke taferelen van ons land. We zien de vrouwen in Staphorst grasmaaien, een Hollands gezinnetje kamperen en bakfietsmoeders ruzie maken. De beelden voeren ons van kale Zeeuwse vlaktes tot de propvolle Amsterdamse Tuindorpen, van rebellerende pubers tot het meisje van Vermeer.

HD

De andere prijswinnaars:

  • Fictie Lang: Alex van Warmerdam – Borgman
  • Docu Lang: Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden – Ne Me Quitte Pas
  • Fictie Kort: Digna Sinke – Alle dagen even mooi
  • Docu Kort: Menno Otten – Via Dolorosa

Bekijk met nadere informatie en beeldfragmenten.

De DDG Award wordt sinds 2007 uitgereikt aan de meest opmerkelijke regieprestatie van het afgelopen jaar. Eerdere winnaars waren ondermeer Marc Schmidt (De Regels van Mathijs), Norbert ter Hall (A’DAM – E.V.A.) en Hans Hylkema (Den Uyl en de Affaire Lockheed).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie