Premium

‘Sky Radio Group haalt doelstellingen niet door bonus ex-directeur’

Ex-Sky Radio Group directeur Philip Alberdingk Thijm kreeg voor zijn move binnen TMG naar Keesing Media Group een bonus van ruim twee ton mee.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De radiogroep haalt daardoor de ebitda dit jaar niet. Het betekent onder meer dat er nu geen geld is om het personeel een kerstgratificatie te kunnen uitkeren. Dat melden goed ingevoerde bronnen rondom Sky Radio Group.

Na het bestuderen van de boeken van Sky Radio Group is gebleken dat Philip Alberdink Thijm door voormalig financieel directeur (cfo) van TMG Fred Arp een bonus van zo’n 214.000 euro is toegewezen bij zijn overstap van Sky Radio Group naar Keesing per 1 oktober. Beide zijn dochterondernemingen van TMG.

De bronnen zeggen dat het opmerkelijk is dat er na negen maanden een premie wordt uitgekeerd aan een directeur die ‘intern’ de overstap maakt. De nieuwe top van TMG zou dan ook onaangenaam verrast zijn door de deal die Alberdingk Thijm heeft gemaakt.

Onderhoud
De nieuwe top maakte in een persbericht bekend dat het niet goed gaat met de resultaten van Sky Radio Group. De resultaten van Radio Veronica zijn ‘teruggelopen tot een onacceptabel niveau’. Maar ook de zender Sky Radio heeft volgens de rvb behoefte aan ‘onderhoud en aanpassing van het format’ om in de toekomst zijn sterke positie te kunnen behouden.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie