Premium

Springerig lampje geeft advies om inbraken te voorkomen

N=5 en The Ambassadors creërden in opdracht van DPC het aimabele personage Harm Alarm om inbrekers een stap voor te blijven.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Deze week lanceert  (DPC) in opdracht van het de eerste commercial in een reeks TV, print en digitale uitingen die deel uitmaken van een nieuwe overheidscampagne over inbraakpreventie. De 30-seconden durende commercial maakt gebruik van zowel real-life action animatie en introduceert het geanimeerde personage Harm Alarm als woordvoerder in de campagne.

en hadden de opdracht om de campagne verrassend en effectief onder de aandacht te brengen, op een manier waarmee het publiek zich zou kunnen identificeren. Harm Alarm moet in een serie video’s het publiek wijzen op thema’s rondom veiligheid. Ook zal Harm Alarm op verschillende openbare plekken, waaronder politiebureaus, verschijnen op posters.

Making-of

&;Voor het geanimeerde figuurtje hebben we veel research gedaan en aandacht besteed aan de ogen en de mond. Juist aan deze delen, omdat deze het meest de persoonlijkheid van Harm Alarm vormgeven.&;, aldus Manuel Ferrari, regisseur van The Ambassadors. &;Het geanimeerde figuurtje is gecreëerd met het idee dat hij de drijfveer van de campagne is en gebruikt kan worden in verschillende uitingen die passen binnen de campagne die N=5 heeft ontwikkeld. Het was belangrijk dat het personage een vriendelijk en grappig karakter kreeg, maar tegelijkertijd ook serieuze boodschappen kan overbrengen.&;

Credits:

Agency: N=5
Creatives: Lukas van de Ven & Zwier Veldhoen
RTV Producer: Guy van der Hoop
Account: Carina Snippe / Marieke Fernhout
Production Company: The Ambassadors VFX
Director: Manuel Ferrari
Producer: Thijs Klaassen
CG Supervisor: Mark van Berkel
VFX Supervisor: Stephen Pepper
CG Artists: Nick Groeneveld / Ritchy Wattimena / Jeroen Cloosterman
Compositor: Jeroen van Berkel
Grading: Brian Krijgsman
DOP: Tobias Pekelharing 
Sound Company: The Ambassadors Sound
Engineer: Rens Pluym

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie