Premium

Ster protesteert tegen radiodeal TMG-Talpa

Het nieuwe radiobedrijf dat TMG en Talpa willen opzetten, stuit naast kritiek van de Persgroep ook op verzet van Ster.

De deal tussen de eigenaren van Sky Radio Group enerzijds (TMG) en Talpa (Radio 538 en Radio 10) anderzijds is nog niet zomaar beklonken. Vrijdag kondigden de twee partijen aan dat ze een overeenkomst hebben bereikt over hun samenwerking .Verder werden over de samenwerking bekend.

Verzet
In het voorjaar liet Persgroep-topman Christian van Thillo over de radiodeal. Ster sluit zich daar nu bij aan. Interim-directeur Cees van Steijn: ‘De deal is aangekondigd, maar blijkt nu totaal anders in elkaar te zitten dan bij bekendmaking in januari. Zodra de overeenkomst definitief is, zullen wij ons met de geëigende middelen verzetten tegen deze machtsconcentratie. Het is niet in het belang van de markt dat één partij de helft van de radiobranche in handen heeft.’ 

De netto reclamebestedingen liggen rond de 230 miljoen euro per jaar.

ORN
ORN is vooralsnog niet van plan tegen de deal in verzet te komen, zegt directeur Clement Postmus. Hij verbaast zich erover dat de Ster dat wel doet. ‘In overleg met de Ster werd ons duidelijk dat ze geen actie zouden ondernemen. Ik ben dus benieuwd of ze de daad bij het woord zullen voegen. Wij doen nog niets.’
Postmus vraagt zich over het nieuwe radiobedrijf af hoeveel waarde er uit de radiomarkt naar andere mediumtypen vloeit ‘door deze semi-monopolistische actie’.

Ook experts van mediabureaus zijn kritisch .

Toezichthouders
De twee partijen verwachten dat eind augustus alles beklonken is. De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie