Premium

TMG wil garanties van De Mol en Mediahuis over voortzetting strategie

TMG creëert een gelijk speelveld en geeft Talpa toegang tot de boeken.

De raad van commissarissen en raad van bestuur praten momenteel met de twee partijen onder meer over de financiële voorwaarden, strategische aspecten, dealzekerheid en mededinging clearance, financiering en transactiestructuur.

De Telegraaf-top wil garanties over de voortzetting van de strategie van TMG in het algemeen en de borging daarin van de redactionele vrijheid van de journalistiek in het bijzonder. Talpa en Mediahuis/VP Exploitatie voeren nu een due diligence onderzoek uit.

TMG meldt dat vanavond nabeurs in een persbericht. 

Door Talpa toegang tot de informatie te geven, wil de top van TMG een gelijk speelveld voor beide partijen die overwegen een bieding uit te brengen op de uitgegeven en uitstaande certificaten van de onderneming

&;In lijn met hun fiduciaire verplichtingen zijn de RvC en de RvB van mening dat het in het belang van TMG, haar onderneming en alle betrokkenen is om een transparant proces te voeren met betrekking tot beide alternatieven.&;

Strategie
TMG voert sinds de komst van topman Geert-Jan van der Snoek een 24/7 strategie waarbij het concern &;van woord naar beeld wil gaan&;. Een 24-uurs OTT-kanaal (gebouwd door Talpa) moeten daarbij gezichtsbepalend worden. Dat videoplatforms heet Telegraaf  2017 en biedt een mix van nieuws-, sport-, entertainment-, auto-, opmerkelijk- en lifestylevideo’s van De Telegraaf. Maar ook het actuele nieuws, analyses en achtergronden, plus eigen programma’s).

Daarnaast voert TMG een verregaande kostenoperatie door waarbij in 2019 moet zijn bespaard.

De nieuwe koers leidt momenteel met name op redactioneel vlak tot onrust. Insiders vrezen dat met het doorzetten van de bezuinigingsplannen talentvolle mensen straks zijn vertrokken en de structuren zijn weggevallen voordat de nieuwe eigenaren erin stappen. De reorganisatie binnen de regioredacties van HMC bijvoorbeeld zou er bewust nog zijn doorgedrukt in kalenderjaar 2016. Morgen wordt meer volgens meer duidelijk over het lot van de onder druk staande HMC-hoofdredacteur Arjan Paans.

De redactieraad van De Telegraaf heeft zich daarnaast uitgesproken voor aansluiting bij Mediahuis, maar vooral omdat men (nog) niet weet wat Talpa en De Mol willen met De Telegraaf. 

Foto: ANP

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie