Twitter lanceert First View, 24-uur take-over met video

National Geographic en Huawei zijn eerste gebruikers van nieuwe advertentievorm.

Twitter lanceerde pas deze maand in de VS en brengt deze nu gelijktijdig naar Nederland en een aantal andere Europese landen.

Het gaat om een uitbreiding van het bestaande Promoted Video aanbod, waarbij Twitter de mogelijkheid biedt aan adverteerders om gedurende 24 uur de bovenste advertentiepositie  in de Twitter timeline in te nemen. Deze tweet verschijnt meteen bij het openen van de timeline in de app of op de website en is voor iedereen zichtbaar.

First View is een instrument voor het genereren van massabereik, waarbij de video zorgt voor een verhoogde engagement,&; vertelt ceo Marc de Vries van Twitter Benelux. Hij vult aan dat het format zich bij uitstek leent voor merken die op één dag maximale aandacht willen, &;bijvoorbeeld voor een productlancering of nieuwe film.’

Dat de bovenste advertentiepositie voor First View is gereserveerd, wil overigens niet zeggen dat de eerste tweet in de timeline een gesponsorde tweet is. Bovenaan in de timeline blijft een ‘reguliere’,  niet-gesponsorde tweet staan. First View is in principe de tweede positie in de timeline, waar ook nu al in vaak een videotweet staat.

De promoted videotweets worden vertoond op de locatie waar de twitteraar zich bevindt. Welk bereik de adverteerder realiseert, kan De Vries niet zeggen. ‘We verkopen het gemiddelde bereik van een dag. Afhankelijk van wat er die dag gebeurt, kan dat iets hoger of lager uitvallen.’ Ook de prijs die de adverteerder hiervoor betaalt, is nog niet vrijgegeven.

National Geographic Channel zal als eerste gebruik maken van de nieuwe advertentiemogelijkheid. De campagne van Huawei gaat op 6 april van start.

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie