Twitter-top loopt leeg

Vier leidinggevenden bij Twitter hebben ontslag genomen.

Het gaat onder meer om de eindverantwoordelijken voor ontwikkeling en het advertentieproduct. Dat maakte Twitter-topman Jack Dorsey maandagochtend bekend op zijn eigen Twitter-account.

De vier nemen volgens Dorsey &;een welverdiende pauze&;. Hij concretiseerde dat niet, meldt ANP. De taken worden verdeeld over operationeel directeur Adam Bain en hoofd techniek Adam Messinger.

Volgens een bron bij Twitter worden er deze week twee nieuwe bestuursleden aangesteld die het bedrijf, dat in een jaar tijd de helft van zijn beurswaarde zag verdampen, moeten hervormen. Twitter kampt ook met een terugloop in het aantal gebruikers.

Dorsey
Mede-oprichter Dorsey werd in oktober benoemd tot bestuursvoorzitter. Hij vervulde de functie al op interimbasis sinds Dick Costolo in juni aftrad en kreeg de opdracht de tanende populariteit van Twitter een halt toe te roepen. De onderneming heeft de hooggespannen verwachtingen in de aanloop naar zijn beursgang in november 2013 tot dusver niet kunnen waarmaken.

Nederland
Ook in Nederland was er de afgelopen tijd verloop. Head of marketing Benelux Suzanne Ekel verliet Twitter  vorig jaar en hoofd communicatie Marloes van der Laan kondigde eerder deze maand haar vertrek aan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie