Vereniging verloskundigen breekt met Sanoma om flesvoeding

Borstvoedingsscode verbiedt samenwerking.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De beroepsorganisatie van verloskundigen KNOV heeft een einde gemaakt aan de jarenlange samenwerking met uitgever Sanoma rond het blad Zwanger - Ouders van Nu. De beroepsorganisatie zegt het niet meer te kunnen ondersteunen omdat Sanoma en het tijdschrift samenwerken met de flesvoedingsindustrie. ‘We kunnen niet meewerken aan een blad waar Nutricia of Nestlé in staan, aldus een woordvoerster.

Speentjes aan banden

De beroepsorganisatie heeft in juni 2014 ingestemd met de WHO borstvoedingscode, die een dergelijke samenwerking niet toestaat. De WHO borstvoedingscode schrijft voor dat marketing en reclame voor moedermelkvervangers en bijbehorende producten als speentjes en flessen aan banden moet worden gelegd. 

Redactie-advies

Het tijdschrift Zwanger - Ouders van Nu werd tot eind 2014 jaarlijks gratis verspreid via de verloskundigenpraktijken onder vrouwen die zwanger zijn. Ook adviseerde de KNOV de redactie van het blad tegen betaling.

De woordvoerster van de verloskundigenvereniging benadrukt dat de relatie met Sanoma ‘in goed overleg is beëindigd’. De KNOV zoekt naar een andere uitgever. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie