Premium

[VIDEO] Harry Piekema neemt afscheid van Albert Heijn en wel hierom

Niet Albert Heijn, niet TBWA\Neboko maar Harry Piekema zèlf heeft besloten na 10 jaar te stoppen met zijn acteercarrière bij Albert Heijn. Hij vertelt waarom.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vanavond neemt Nederlands sympathiekste supermarktmanager afscheid van het publiek met zijn laatste, 153ste, Albert Heijn-commercial.

Harry Piekema stopt omdat hij dat zelf wil, niet omdat Albert Heijn of TBWA\Neboko dat nodig vonden. Het  hield namelijk nog steeds van hem.

‘Het is altijd goed te stoppen als je er nog plezier in hebt’, zegt Piekema over zijn besluit. ‘Ik wil graag meer gaan acteren, in het bijzonder op het toneel. Ik kon mijn rol in de campagne van Albert Heijn tot nu toe combineren met regisseren en het geven van communicatietrainingen, maar er zijn ook activiteiten die ik heel graag wil doen die zich niet laten combineren met de campagne van Albert Heijn.’

Met zichtbaar plezier blikken Harry Piekema en TBWA\Neboko&;s Esther Brouwer en Ernst Jan van Rossen terug op 10 jaar samenwerken voor Albert Heijn in dit interview:

En dan de allerlaatste commercial:

Credits:
Creatie: Matthijs Slot, Ernst Jan van Rossen
RTV: Jacqueline Castricum
Regie: Diederik van Rooijen, 25 fps
Montage: Stanley Kolk
Sound: the Ambassadors

Op  en op het Albert Heijn  kunnen fans vanaf vandaag hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar bekijken. 

In de eerste printeditie van het nieuwe jaar publiceert Adformatie een uitgebreid interview met Piekema en de creatieve directie van TBWA\. De eerste AH-commercial zonder Harry Piekema wordt begin 2015 verwacht.

Camera: Sander Beekman (redactie Adformatie)

Op de foto vlnr: TBWA\Neboko csd Esther Brouwer, Harry Piekema en TBWA\Neboko&;s Ernst Jan van Rossen

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie