Premium

Videoland Unlimited: 150.000 voorinschrijvingen

RTL Nederland wil snel beginnen met Videoland Unlimited. Er zijn 150.000 voorinschrijvingen voor de nieuwe videodienst, zegt Arno Otto, RTL’s managing director Digital.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Videoland Unlimited krijgt een laagdrempelig ‘hop on, hop off’ abonnement dat 10 euro per maand kost. Je bent bij dit &;all you can watch&; abonnement ook niet meer afhankelijk van een tv-provider (KPN Interactieve TV biedt sinds november de dienst aan). Je sluit het abonnement af via een speciale website die binnenkort gelanceerd wordt en de videodienst komt ook beschikbaar in apps voor onder meer iOS en Android.

Ook is het mogelijk met vier personen tegelijk te kijken. Verder zet de dienst in op nieuwe films en ‘originals’ van eigen bodem (Nederlands drama).

Dat werd vandaag bekend bij ‘The Making Of…’ van Videoland Unlimited voor een select aantal journalisten in EYE Amsterdam. De gesloten bèta van de videodienst kon alvast worden getest. Zo’n honderd personen zijn het afgelopen half jaar bezig geweest met de site van Videoland Unlimited.

Netflix
Volgens Arno Otto gaat het videoplatform verder dan Netflix en zal het de diensten van het al bestaande Videoland Unlimited combineren met de mogelijkheid om films los te huren en kopen. ‘Verder kun je onder één profiel vier verschillende profielen aanmaken, zodat je met z’n vieren tegelijk kunt kijken. Netflix biedt dat ook, maar dan kost dat 12 euro.’

Otto zegt dat een ander voordeel ten opzichte van Netflix is dat Videoland Unlimited een veel recenter aanbod heeft aan films en series. ‘Verder is het streven met nieuw Nederlands product te komen. Nog een andere noviteit: aan de rechterkant van de site zit een feedbackknop, waarmee je je mening kunt geven, zowel algemeen als voor een specifiek onderdeel van het platform. Met reviews kun je ook weer moviepoints verdienen, waarmee je kunt afrekenen/betalen op het platform.’

De uitdaging is volgens Otto de abonnees binnen te houden. ‘Dat doet RTL door te investeren in content. Samen met marktleider Videoland kunnen we de consument goed bedienen.’

Een precieze startdatum voor Videoland Unlimited kan Otto nog niet geven, maar het zou zo maar eens in de zomer kunnen zijn, als het WK is afgelopen.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie