Vodafone en Visa in contactloos betalen

Met een feestelijke winkelavond in de Amsterdamse 9 Straatjes lanceerde Vodafone gisteren de contacloze betaaldienst SmartPass

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

SmartPass is de eerste dienst in Nederland die, zonder noodzaak van een vaste relatie met een financiële dienstverlener, iedereen in staat stelt om met z’n telefoon contactloos te  betalen. Gebruikers kunnen ook onderling geld uitwisselen. De Vodafone SmartPass werkt bij alle contactloze betaalterminals met een V PAY-logo in Europa.

In Nederland is dat vanaf nu mogelijk op NS-stations, Schiphol, in de Amsterdam Arena en bij vestigingen van een aantal retailketens.

Contactloos betalen maakt gebruik van Near Field Communication (NFC)-technologie die tegenwoordig standaard is in vrijwel iedere Android telefoon. Vodafone klanten kunnen de betaalfunctionaliteit gebruiken op de sim van hun Android toestel. Niet-Vodafone klanten kunnen ook contactloos betalen, maar moeten dan een sticker met NFC-chip op het toestel plakkenOok als de gebruiker een iPhone heeft (Apple geeft de voorkeur aan het eigen iBeacon), brengt de sticker uitkomst. 

SmartPass is een prepaid V PAY-betaaldienst die samen met Visa is ontwikkeld en die samenwerkt met een app op je telefoon. Omdat SmartPass prepaid is, kun je nooit meer geld uitgeven dan je er zelf op hebt gezet. Voor transacties boven de € 25 moet je een pincode invoeren.

Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland: “Wij verwachten dat Nederlanders binnen vijf jaar alleen nog hun telefoon gebruiken om te betalen. 

Daniel van Delft, Country Manager Visa Nederland: “Wij verwachten dat contactloos betalen de komende tijd de norm gaat worden voor kleine betalingen. Aan het eind van het jaar zal er naar verwachting alleen al in Nederland op meer dan 60.000 punten contactloos kunnen worden betaald. Als wereldwijd partner van SmartPass zorgen wij ervoor dat alle betalingen veilig en snel verlopen.”

De komende tijd zal Vodafone het aantal mogelijkheden voor consumenten verder uitbreiden onder de naam Vodafone Wallet. In deze virtuele portemonnee kunnen op termijn naast de SmartPass onder andere ook klantenkaarten, e-tickets, vervoersbewijzen en de sleutels voor je kantoor of hotel toegevoegd worden. 

Door een wereldwijde storing in de systemen van Visa was het gisteravond overigens niet mogelijk om de werking van de SmartPass uit te testen. Wie toch wilde winkelen en zich niets aantrok van de pontificaal geplaatste &;no cash&; borden, had een meevaller als hij of zij toch een portemonnee mee had.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie