WeTransfer haalt 22 miljoen euro op om te groeien in de VS

Met een investering van 25 miljoen dollar van Highland Capital Europe wil het internetbedrijf groeien in de VS.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Nederlandse webdienst WeTransfer wordt maandelijks door zo’n 70 miljoen mensen in meer dan 200 landen gebruikt om bestanden uit te wisselen en is door de investering nu zo’n 100 tot 200 miljoen dollar op papier waard. Er werken 30 mensen bij het bedrijf dat in 2009 werd opgericht door  en .

De technologie om filmpjes, foto’s en meer uit te wisselen komt voort uit een reclamebureau van Beerens dat een handige manier zocht om grote bestanden uit te wisselen met klanten en leveranciers. 

WeTransfer groeide uit tot een internationaal advertentienetwerk. Er worden nu elke seconde vijftig bestanden verstuurd. De omzet van WeTransfer zou volgens schattingen 20 miljoen euro bedragen, waarvan 40 procent uit advertenties komt. De rest komt van zakelijke gebruikers die voor een tientje per maand grotere bestanden kunnen uploaden (tot 10 GB) en een eigen WeTransfer-omgeving ontwerpen. 

Sinds 2013 zou WeTransfer winstgevend zijn. Om hoeveel winst het gaat, maakt het bedrijf niet bekend. Volgens Beerens is er sprake van ‘exponentiële groei’. 

Bron: NRC

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie