Zenderbaas Oosterman verlaat SBS

Hij heeft besloten zijn taken per direct neer te leggen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

René Oosterman was twee jaar zendermanager bij SBS6. Aanleiding is de veranderde invulling van de positie. De taken worden nu tijdelijk overgenomen door Peter Lubbers, Directeur TV van SBS Broadcasting. 

&;Als zendermanager zit je op een bijzondere plek waar ik met veel plezier op terugkijk. Het waren soms turbulente tijden maar het afgelopen halfjaar is met de groei de rust bij SBS6 wel teruggekeerd&;, reageert Oosterman. 

René Oosterman werkt al meer dan dertig jaar in diverse functies in de tv-branche, zowel bij producenten als aan de kant van de zenders.

Oosterman begon in november 2013 als zendermanager van SBS6. De toenmalige tv-directeuren van SBS Broadcasting, Remko van Westerloo en Harold Oomes, hadden vanaf hun komst eind 2011 ook de invulling van SBS6 gedaan, maar in 2013 werd besloten om een ervaren zendermanager aan te stellen. 

Onder werd onder meer succes geboekt in de vooravond met Utopia. Ook bouwde Oosterman aan de late avond met een sterk blok Hart van Nederland/Shownieuws. Sinds deze zomer is de Champions League een aanwinst voor SBS6. De kijkcijfers van de zender zijn sinds de komst van Oosterman ook gegroeid. 

Het is niet duidelijk wat wordt verstaan onder &;veranderde invulling van de positie&;. Mogelijk is er met de komst van Lubbers eerder dit jaar geen behoefte meer aan een aparte zendermanager van SBS6.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie