Ziggo start test met betaalde stads-Wifi in Amsterdam

Ziggo werkt hiertoe samen met toeristische app weCity.

De twee bedachten een WiFi Pass die in heel Amsterdam toegang biedt tot het WiFi netwerk van Ziggo. En die in combinatie met de app van weCity, toeristen lokale informatie over musea, horeca en evenementen geeft.

Ziggo breidt het aantal straatkasten in steden en toeristische gebieden fors uit. WifiSpots waren al toegankelijk voor Ziggo klanten, maar nu kunnen ook niet-Ziggo klanten (en toeristen) - tegen vergoeding- gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo, meer dan 90.000 in Amsterdam. 

De WiFi Pass kost €5 voor een dag, €8 voor twee dagen en €10 voor een week.

In Amsterdam maakt de start-up weCity gebruik van WifiSpots. weCity krijgt hiervoor een eigen Wifi netwerk met een eigen SSID (netwerknaam), vanwaar gebruikers direct naar een lokale website, de landingspagina van weCity geleid worden.

Op deze landingspagina vind je lokale informatie over musea en horeca en kun je kaartjes aanschaffen of een tafel in een restaurant reserveren.  Toeristen kunnen de App downloaden in de AppStore.

Ziggo wil met deze samenwerking een aantal zaken met betrekking tot stads-Wifi toetsen. Zo wordt er gekeken naar de behoefte aan betaalde Wifi toegang, de beste manier om deze aan te bieden en de mogelijke barrières in de uitvoering ervan. De evaluatie begin 2017 moet uitwijzen of dit concept verder wordt uitgerold. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie